fbpx

Javno čitanje drama – FIST (global) warming up

Kada govorimo o ovogodišnjem pratećem programu FIST festivala, govorimo o bitnim temama koje su sveprisutne, a kojima se ne pridaje dovoljno važnosti.

Problem globalnog zagrevanja je problem svih nas, a to su umeli da prepoznaju i dramski pisci čije su kratke drame izvedene u petak, 14. maja u Knez Mihailovoj ulici.

Stanislava Nikolić, Petar Đurđević i Maša Đorđević, a u režiji Nevene Mijatović publici su predstavili dela Hassana Abdulrazzaka, Philipa Braithwaitea, Philipa Luswata i Abdishek Majumdara.

Ove drame, na sebi svojstven način, prezentuju realnost u kojoj obitavamo, odabrane su iz knjige „Lightning the Way“ (An Anathology of Short Plays about the Climate Crisis) koju su priredili Chantal Bilodeau i Thomas Peterson.

One nam govore da pozorište može i mora da bude angažovano i da se bavi osvešćivanjem ekoloških i drugih važnih problema kod mladih.

Okupljena publika je aplauzom pozdravila svaku od pročitanih drama, a oni koji nisu bili u prilici da prisustvuju „Javnom čitanju drama –FIST (global) warming up“ mogu da pogledaju video celog događaja na FIST-ovom Jutjub kanalu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

PRESEK NEDELJE – teške reči i slabe mere

U moru medijskih informacija, prebukirani drugim obavezama, ne stižemo sve da ispratimo, pogledamo, pročitamo. Zato je tu PRESEK NEDELJE, da vam pruži...

Pretty Loud: Želimo svetsku turneju!

Pretty Loud, prvi ženski romski bend u svetu nastupio je prošlog vikenda u Beogradu u okviru All girls, All green festivala u...

Veselinović podržao otvaranje marihuana friendly kafića

Beograd treba da dobije takozvane „marihuana friendly“ kafiće, smatra lider pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović. Veselinović je u emisiji „Da sam...

Tam: jako je teško biti originalan

Moja današnja sagovornica, Tamara Popović, svima nam poznatija kao Tam: @its__tam pravo je osveženje za muzičku scenu Srbije. Svojim pesmama, poput:  „aj...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još