Javno čitanje drama – FIST (global) warming up

Kada govorimo o ovogodišnjem pratećem programu FIST festivala, govorimo o bitnim temama koje su sveprisutne, a kojima se ne pridaje dovoljno važnosti.

Problem globalnog zagrevanja je problem svih nas, a to su umeli da prepoznaju i dramski pisci čije su kratke drame izvedene u petak, 14. maja u Knez Mihailovoj ulici.

Stanislava Nikolić, Petar Đurđević i Maša Đorđević, a u režiji Nevene Mijatović publici su predstavili dela Hassana Abdulrazzaka, Philipa Braithwaitea, Philipa Luswata i Abdishek Majumdara.

Ove drame, na sebi svojstven način, prezentuju realnost u kojoj obitavamo, odabrane su iz knjige „Lightning the Way“ (An Anathology of Short Plays about the Climate Crisis) koju su priredili Chantal Bilodeau i Thomas Peterson.

One nam govore da pozorište može i mora da bude angažovano i da se bavi osvešćivanjem ekoloških i drugih važnih problema kod mladih.

Okupljena publika je aplauzom pozdravila svaku od pročitanih drama, a oni koji nisu bili u prilici da prisustvuju „Javnom čitanju drama –FIST (global) warming up“ mogu da pogledaju video celog događaja na FIST-ovom Jutjub kanalu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još