Ivana Jakšić, Vladimir Aleksić, Jelena Filipović i Bosiljka Đikanović u novom podcastu o rodno zasnovanom nasilju

Doc dr Ivana Jakšić, prof. dr Jelena Filipović, prof. Bosiljka Đikanović i glumac i autor Vladimir Aleksić učestvovali su u novom podcastu o rodnom zasnovanom nasilju u okviru kampanje mladih okupljenih na projektu koji sprovodi Divac fondacija sa partnerima.

Četvoro mladih – Anđela Savić, Sofija Pljaskić, Nađa Jovanović i Darko Radomirović razgovarali su sa ekspertima i ekspertkinjama o različitim aspektima ovog fenomena.

Delove ste već imali prilike da gledate na našem Instagram profilu, a sada vam cele epizode prenosimo u celosti – pa možete da ih bindžujete.


prof. dr Jelena Filipović

Prva epizoda podkasta „Rodno zasnovano nasilje: razmišljanja, izazovi i potencijalna rešenja“ bavi se temom rodno senzitivnog jezika. U ovoj epizodi imaćete priliku da čujete šta je to rodno senzitivni jezik, koliki je njegov uticaj i na koji način oblikuje stvarnost u kojoj svi mi živimo.


doc. dr Ivana Jakšić

U drugoj epizodi podkasta „Rodno zasnovano nasilje: razmišljanja, izazovi i potencijalna rešenja“ saznajte koje su to društvene norme nametnute kako muškarcima, tako i ženama u Srbiji, šta se od njih očekuje i da li je trenutni sistem vrednosti odgovarajući?


Vladimir Aleksić

U trećoj epizodi podkasta „Rodno zasnovano nasilje: razmišljanja, izazovi i potencijalna rešenja“ možete čuti našeg poznatog glumca, autora i producenta Vladimira Aleksića koji je govorio o rodno zasnovanom nasilju kada je u pitanju sedma umetnost, odnosno o svom ličnom, ali i profesionalnom iskustvu.


prof. Bosiljka Đikanović

Četvrta epizoda podkasta „Rodno zasnovano nasilje: razmišljanja, izazovi i potencijalna rešenja“ bavi se time na koji način zdravstvo odgovara na rodno zasnovano nasilje svake vrste u Srbiji, kako se treba ophoditi prema žrtvama nasilja i kako se u budućnosti čitav sistem može poboljšati?


Kampanja opisana u tekstu je realizovana u okviru regionalne inicijative „Youth 4 Inclusion, Equality & Trust“ (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) koju realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i  Populacioni fond Ujedinjenih nacija u Srbiji, u saradnji sa UNDP Srbija, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još