Ispitni rokovi za one koji sada ne mogu

Ne morate nikome da se pravdate. Okej je. Siguran sam da ćete stići sve kasnije, tek je januar. Ovo nije tekst koji će Vam preneti svu moju anksioznost, ne. Ovo je tekst koji će Vam pomoći da je se rešite. Evo, ja prvi ne mogu. Januar mi je otišao dođavola. Ali znam da ću se uskoro podići, skupiti snagu i preći preko ovoga. Topi se sneg, ej. Neće ovako biti zauvek.

Ovaj tekst čitajte sklupčani, pod nekim toplim ćebetom dok pijete čaj. Ja samo pijem čaj (Rtanjski, čekam sponzorstvo) i slušam neki dobar rok iz ’60-ih godina. Ovaj tekst nije nužno namenjen studentima, mada smo mi najveća bagra. Ovo je moja podrška svima u univerzumu koji nešto moraju a nemaju snage ni da razmisle o tome, a kamoli da to urade.

Sad kad ste zauzeli udobnu poziciju, nemojte da razmišljate. Nije to baš tako lako, ali pustite sve sad. Pomirite se sa činjenicom da niste sve uspeli sad. Dobar deo nas će dobiti drugu šansu, tu je februarski rok. Nije smak sveta ako se ne stigne sve, obećavam. Kad ste poslednji put gledali neki dobar vine, ili vine kompilaciju? Evo, ja ću Vam pomoći.

Hvala ti što si postojao, dragi vajne/u(?) Kad nemam para za terapiju gledam ovo.

E, hejtovao sam vine zapravo. Tamo, „back in the day“. Još kad je posle Starbaks došao u Beograd. Kuku majko, bejzik ljudi na sve strane. Ali mi je sad drago što je sve to postojalo. Osećao sam nešto, makar krindž prema tim nekim ljudima. Sad je sve to pomešano sa nekom gadnom prazninom koju osećam pred pritiskom. Ne bih baš da citiram kolegu Luku, ali osećam pritisak da uspem. Da nešto uradim, nešto značajno. I to me je umorilo. Iskreno, samo sam umoran.

Možete i da kuvate? Hajde da pogledamo pros and cons kuvanja:

Cons:

Cimate se

Ljuštite krompir

Kane Vam sos u oko

Opečete se na sos od bolonjeza (da, to se meni desilo pre neki dan)

Pros:

Grejete se uz šporet

Žderete

Eh sad, nije bitno da li znate da kuvate ili ne. Možda je dodatni pros što ćete naučiti. Najbitnije je da radite nešto što Vas neće toliko emotivno isprazniti. Dakle, ništa od „Eternal sunshine of the Spotless mind“ ili sličnih filmova. (Mada se uvek vratim „500 days of Summer“, bejzik sam, znam)

Pogledajte neku limunadu, „Big Lebowski“ možda. Preslušajte neki dobar album, „The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars“. Igrajte neku dobru igricu. Ja sam bubreg dao na Elder Scrolls franšizu, sve imam. Dao sam skoro $15 na novu ekspanziju Skyrima u kojoj je u principu najveći novitet mogućnost pecanja. I to ne svuda, nego na nekim delovima mape. Nisam normalan.

Evo jedan pod-deo ovog članka. Kako da odgojite dete tako da se nikada ne drogira? Lepo, od malena ga učite da igra i skuplja igrice. I da plaća, naravno. Ili, evo finog dodatka, da nema ni za cigare ili neko pivo. Kupite mu gramofon. Uz gramofon možete biti bezbrižni. Bob Dylan ima 30ak studijskih albuma, valja to skupiti. Imam neki spisak ploča koje hoću da kupim. Uporedo sa tim spiskom, guglao sam „Bez kojih delova tela mogu da živim“.

E, okej je da ne možete nešto. To što nešto morate ne znači da morate sad. Život je ipak poprilično darežljiv, retko kada se desi situacija u kojoj nešto mora sad, a ako to ne uradite onda- oooode voz. Ne, život nije takav. Zato, samo polako. Ne odustajte od snova, jurite ih, sve to stoji. Ali ne možete umorni trčati. Bićete samo sve sporiji i sporiji, dok ne padnete od umora. Malo se odmorite, zalaufajte se što se kaže i ne brinite, brzo ćete stići one umorne koji su potrčali pre Vas. Verujem u Vas, u sve. Možete Vi to. Možemo mi. Mogu ja.

Cover photo: pexels.com

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još