Hej Zoomeru, jesi li pogledao film Milane Nikić „Muve bez glave“?

Verujem da se kao i svi mi nekad osećaš kao muva bez glave, uvek negde juriš i žuriš, misliš da nikad nemaš dovoljno vremena, da nemaš ono što ti treba, a ipak ono što imaš ti ne treba – zato ti preporučujem da odgledaš film koji je Nikola Pavlović aka @hikolica predstavio u svojoj autorskoj emisiji ŠORC.

Emisija se bavi predstavljanjem kratkih igranih filmova u kojima se em pušta film em razgovara sa autorima i autorkama. Film „Muve bez glave“ je u desetoj epizodi serijala ŠORC, a do kraja prve sezone nas očekuju još dva filma, a druga sezona će se emitovati nakon praznika.

Milana Nikić, autorka filma, koja je poznata i pod pseudonimom @beton.i.šljokice je kroz inovativne i zanimljive kadrove, gledaocima i gledateljkama omogućila da uz supermoći uđu u ljudsku svest i da na kratko u glave likova ove priče i vide drugu stranu stvarnosti.

Komični susret stereotipa iz komšiluka, žene koja je opsednuta psihologijom i jogom, dede koji je osvojio tiganj i došao po svoju nagradu, naizgled savršenog bračnog para i mnogih drugih razvijaju priču u ovom filmu.

Da težimo za nepotrebnim i da stvari nisu onakve kakve se predstavljaju, Milana je optički prikazala kroz dve promoterke vanzemaljskog oblika koje dočekuju kupce sa ponudom “Jesi li za jedan dim, magle?”, tako otkrivši realnu sliku stvarnosti.

Scena u kojoj junakinja pokušava svog muža ubediti da kupe skupo kokosovo mleko pokazuje koliko je uticaj ljudi oko nas ukorenjen u našu svest i koliko je u ovdašnje vreme sve što je skuplje je uvek bolje i potrebnije. Ili je ovo samo moj utisak?

“Ne znam da li je to mleko ili voda, što mi je ona pričala ova drugarica sa joge, oni to koriste i u ishrani, a kaže da se njen muž umiva time i koristi ga kao after shave.”

Potrebno je da pogledaš ovaj film koji na zabavan i pomalo smešan način pokazuje konzumerističke probleme sa kojima se skoro svaka generacija suočava, zato znaš šta ti je činiti, smesti se i pritisni plej.

Celu emisiju pogledaj ovde.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još