Gol protiv stigme: Milica Pavlović i fudbalerke sa Daunovim sindromom

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci odigrana je utakmica „fudbalom protiv stigme“ u kojoj su fudbalsko umeće pokazale devojke sa Daunovim sindromom i doktorke Univerzitetskog kliničkog centra. Kapitenka prvog tima, koji je i odneo pobedu, bila je pevačica Milica Pavlović.

Kako pišu Nezavisne novine iz Banjaluke, utakmica je organizovana s ciljem da se svi zajedno izbore sa diskriminacijom osoba sa Daunovim sindromom, ali i žena uopšte. Zoran Jelić, direktor Daun sindrom centra, istakao je da je ova utakmica protekla u odličnom raspoloženju.

Stigma je bačena na kolena. Kapiten naše reprezentacije je bila pevačica Milica Pavlović, a pobedili smo sa 9:4 doktorke sa UKC-a, mada smo mi svi zajedno pobednici. Čak je i Milica dala jedan go„, rekao je Jelić, pišu Nezavisne novine.

Pozitivna iskustva podelila je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama i kapitenka pobedničkog tima.

Neopisive emocije! Neverovatna je čast biti kapiten ovako snažnog fudbalskog tima… Nikada pre nisam šutnula loptu, ali biti deo ekipe koja se punim srcem bori za ovako plemenite ciljeve i bolju budućnost čini čuda. Stop diskriminaciji ljudi sa Daunovim sindromom i ženama uopšte! Ponosna sam na ove predivne devojčice neiskvarenog srca i divne ljude koji daju sve od sebe za bolje sutra! Oplemenili su mi dušu… Zajedno činimo čuda!„, napisala je Milica na svom Instagram profilu.

Drugi put maturantkinja

A pored učešća na fudbalskoj utakmici, Milica se u Banjaluci našla i na maturskoj večeri. Ali na njoj nije nastupala, već je bila u pratnji jednog maturanta.

Naime, na nedavno održanom koncertu Milice Pavlović u Banjaluci održana je tombola, a glavna nagrada je bila – odlazak na maturu sa Milicom. Najviše sreće imao je maturant Elektrotehničke škole, koji je inače i košarkaš Borca, Srđan Adamović. Milica je na maturu došla u limunzini i u elegantnoj haljini koju potpisuje Matija Vuica.

Ne postoje reči kojima bih mogla da opišem koliko snage i ljubavi ste mi dali, posebno u ovom momentu mog života. Bila mi je čast da osetim vašu energiju, da se družim sa vama i da poželim divnim maturantima da ostvare sve svoje snove. Zahvalna sam Bogu što sam dobila ovakvu privilegiju koja mi daje snagu da nastavim dalje da se borim„, napisala je Milica na Instagramu, uz fotografije i snimke sa njene „druge mature“.

Naslovna fotografija: Instagram profil Milice Pavlovic @senoritamilica

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još