Foto safari javnih česama: Fotkaj česmu javnu i osvoji čašu sjajnu!

Inicijativa Pravo na vodu, od 10. avgusta do 10. septembra, organizuje „Foto-safari“ u kojem poziva građane da fotografišu javne česme u svom kraju i da podele neku zanimljivu informaciju o njima. 100 najlepših fotografija, koje prate kreativni opisi, osvaja „Pravo na vodu“ staklenu čašu.

Formular za učešće na Foto-safariju se nalazi OVDE.

Cilj ovog konkursa je da ukaže na to da su javne česme ogledalo brige za javno zdravlje. Čista voda je potrebna za život svakog dana, a kada nas zadese ekstremno visoke temperature, poplave ili pandemije, mora svima biti dostupna.

„Javne česme predstavljaju besplatan i pristupačan izvor vode za piće, što je naročito važno tokom letnjih meseci kada su rashlađivanje i unos tečnosti od najvećeg značaja u prevenciji sunčanice i toplotnog udara“, kaže Iva Marković iz inicijative Pravo na vodu i dodaje: „Voda nam nije svima dostupna u javnim prostorima već se sve više prodaje u plastičnoj ambalaži čime postaje roba, a ne ljudsko pravo. Korišćenjem vode sa javnih česama smanjuje se upotreba flaširane vode, a tako i plastike koja zagađuje životnu okolinu“.

Inicijativa Pravo na vodu apeluje da institucije obezbede čistu i besplatnu vodu za piće iz javnih česama na čitavoj teritoriji Srbije. To podrazmeva sanaciju starih i izgradnju novih javnih česama, uzimajući u obzir podatke o toplotnim ostrvima, gustini naseljenosti i kvalitetu vode.

Kontakt osoba:
Iva Marković, inicijativa Pravo na vodu
0642212644

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još