Duodrama „Gidionov čvor“ 25. januara na sceni Reflektor Teatra

U sredu, 25. januara, sa početkom od 20h, na sceni Reflektor Teatra u Dorćol Platzu u Beogradu odigraće se predstava „Gidionov čvor“ u produkciji gradskog pozorišta Bečej.

Ono što je specifično za ovu predstavu jeste to što je u pitanju duodrama koja nema reditelja – glumice su same adaptirale tekst američke spisateljice Džone Adams. Ova duodrama tretira odnos prosvetnog sistema prema umetnosti, ali sve u odnosu na tragični događaj: samoubistvo dečaka. 

Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola.

U predstavi igraju naše proslavljene glumice Bojana Milanović i Simonida Mandić.

Predstava je učestvovala na nekoliko festivala u Srbiji i regionu, kao što su Pozorišni maraton u Somboru, festival „Nosi se“ u Zadru, Festival duodrame u Topoli, kao i Art trema fest u Rumi gde je dobila nagradu za najbolju predstavu po oceni žirija i publike i specijalnu nagradu za partnersku igru.

U ovoj predstavi nema muzike, zvučnog i svetlosnih efekata, ni raskošnih kostima… sačekaće vas profesorska katedra, nekoliko školskih klupa i izvanredan tekst koji će doneti dve izvanredne glumice.

Ulaznice možete nabaviti u Reflektor Teatru, ili na ticket.rs

Nakon predstave svi zainteresovani građani će biti u mogućnosti da potpišu Deklaraciju pokreta Future4Youth okupljenog oko Inicijative mladića, koja ima za cilj da približi različite glasove civilnog društva, neformalnih grupa građana, roditelja, nastavnika i drugih pristalica oko istog cilja – rešavanja pitanja i zagovaranja prevencije nasilja, rodne ravnopravnosti, životnih veština i zdravstvenog obrazovanja u školama širom Balkana.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još