Duodrama „Gidionov čvor” 25. januara na sceni Reflektor Teatra

U sredu, 25. januara, sa početkom od 20h, na sceni Reflektor Teatra u Dorćol Platzu u Beogradu odigraće se predstava „Gidionov čvor” u produkciji gradskog pozorišta Bečej.

Ono što je specifično za ovu predstavu jeste to što je u pitanju duodrama koja nema reditelja – glumice su same adaptirale tekst američke spisateljice Džone Adams. Ova duodrama tretira odnos prosvetnog sistema prema umetnosti, ali sve u odnosu na tragični događaj: samoubistvo dečaka. 

Majka i nastavnica susreću se u učionici, na ranije dogovorenom informativnom sastanku, 72 sata nakon tragičnog događaja. U nadmetanju dve snažne ženske figure, one ogoljuju jedna drugu u potpunosti, otvarajući paralelno i pitanje univerzalnosti bola.

Još jedna zanimljivost je i to što su u predstavi igraju naše proslavljene glumice Bojana Milanović i Simonida Mandić – obe nagrađivane za predstavu „Ko je ubio Dženis Džoplin” u Srpskom narodnom pozorištu i obe za ulogu Dženis!

Predstava je učestvovala na nekoliko festivala u Srbiji i regionu, kao što su Pozorišni maraton u Somboru, festival „Nosi se” u Zadru, Festival duodrame u Topoli, kao i Art trema fest u Rumi gde je dobila nagradu za najbolju predstavu po oceni žirija i publike i specijalnu nagradu za partnersku igru.

U ovoj predstavi nema muzike, zvučnog i svetlosnih efekata, ni raskošnih kostima… sačekaće vas profesorska katedra, nekoliko školskih klupa i izvanredan tekst koji će doneti dve izvanredne glumice.

Ulaznice možete nabaviti u Reflektor Teatru, ili na ticket.rs

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Small hydropower plants: is there an alternative?

In the last few years, small hydropower plants have been the most popular way of obtaining energy from water sources. At the...

Da li je moguće zvati se Džejms Bond?

Ostvarenje „Neki drugi lik“ reditelja Metjua Bauera zatvoriće u nedelju, 5. februara u 20 časova u mts Dvorani peto izdanje međunarodnog festivala dugometražnog dokumentarnog...

Hidrocentralet e vogla: a ka alternativë?

Hidrocentralet e vogla – vitet e fundit, mënyra më popullore për marrjen e energjisë nga burimet ujore. Në të njëjtën kohë, mënyra...

Мали хидроцентрали: има ли алтернатива?

Мали хидроцентрали - во последните неколку години, најпопуларен начин за добивање енергија од извори на вода. Во исто време, тоа е популарен...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još