Država kao kamion- Prop’o

U ovoj državi nije propao samo rok’n’rol. Nestanak struje i grejanja u pojedinim delovima Srbije može biti i stvar nostalgije, nije to nužno loša stvar. Možda nam vlasti poručuju: „Kukate za Jugoslavijom? Onda evo Vam RESTRIKCIJE!“. Šta uopšte znači imati grejanje?

Podeliću sa Vama jednu priču. Moja soba je najčudnija soba na svetu. Leti, moja soba predstavlja duh Sahare, poprilično sam siguran da se beogradska prosečna temperatura diže za 3 stepena zbog moje sobe. Zimi, Deda Mraz ne svraća jedino kod mene, kaže ’ladno mu. Ali gospodo, ja imam grejanje! I to se uredno plaća, cele godine. Tako smo prošle godine rešili da pozovemo nadležne da donesu metar i da nam izmere koliko nam je hladno. Došao je gospodin toplomer, po službenoj dužnosti je morao da se pravi da mu je komotno iako se živ smrzao. Malo je šetao po sobi, merio temperaturu u različitim delovima i zaključio je da je temperatura čak i iznad prosečne! Potom je pobegao glavom bez obzira, drčni smo ljudi, mogao je nastradati. Da nam se nije inje nahvatalo na obrvama možda bismo ga i stigli.

I tako sedimo već neko vreme u svom zimskom dvorcu na šestom spratu.

Tako da sada solidarišem sa mojim Obrenovčanima, Novobeoograđanima (i jednom posebnom novobeograđankom), Zemuncima i ostalima koji nemaju grejanje. Što se struje tiče- ionako nam je pao mrak na oči. Žao mi je što neki neće moći da upale električne grejalice, kalorifere, uljane radijatore ili bilo šta što bi im moglo pomoći. Postoji sreća u nesreći, bar nećete slušati hvalospeve Vučiću dok se smrzavate ovih dana. Po nekim istraživanjima, psovanje smanjuje stres i pomaže pri nošenju sa telesnim izazovima. Ugrejte nečiju mati, bar u mislima. Budimo solidarni.

Ipak, mi smo krivi za sve. Jesmo hteli da blokiramo put? Vlasti su izašle u susret građanima, putevi su blokirani. Jel nam smeta zagađenje? Eno, strmeknuo se jedan kamion na Voždovcu, propade kroz ulicu.

Nova.rs

Možda je sve ovo bilo planirano? Sad mi je tek palo na pamet. Pa sa razlogom od januara kreću nove subvencije roditeljima za prvo dete. Ako ste ikad posumnjali u to, sada se nadam da Vam je konačno jasno. Dragi svi, naša država nam ove zime poručuje:

„J*bite  se!“

A za one što ne znaju za koga bi, protiv koga ili ne bi da se petljaju:
Ako Vam je hladno, setite se da je i to politika.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još