Deda Milorad:„Euforija“ je primer da nešto popularno može biti i dobro

What a time to be alive! Ako imate dovoljno vreme na bindžovanje!
Nikad više sjajnih serija i odličnih nastavaka, da nije lako odlučiti šta prvo gledati. U ovoj odluci pomoći će nam Milorad Milovanović, autor bloga „Deda Milorad”.

U poslednje vreme najpopularnija serija bila je Euforija. Kakvi su tvoji utisci o novoj sezoni?

Meni je druga sezona bolja nego prva, zbog čestih elemenata crnog humora i popkulturnih referenci na neke stvari koje mladi možda nisu videli, na neke kultne klasike iz devetedesetih godina, ili sa početka milenijuma. Mislim da je bilo dosta tema sa kojim se nije pre bavila, imali smo i pozadinske priče određenih likova, što je im je dalo potpuni kontekst, zašto su zapravo takvi kakvi jesu, što je super. Za razliku od većine komercijalnih serija gde su likovi predstavljeni linearno, ovde je pokazano da su svi likovi kompleksni i da su takvi kakvi jesu zbog različitih situacija koje su im se desile u detinjstvu.

Šta misliš o hajpu koji se dogodio? Twitter se posebno istakao po tome, sa različitim mimovima.

Ova sezona je bila mnogo pogodnija i za Twitter i za mimove i gifove. Za razliku od prve sezone, koja je bila poprilično mračnija i turobnija. Ali i u drugoj sezoni imamo epizodu gde vidimo kako je u krizi sa opijatima. Ova sezona je bila ne mogu reći vedrija, ali pogodnija. Da li je opravdan hajp? Postoje stvari koje su opravdane ali nisu dobre, ovde je možda slučaj da je popularno i dobro.

Pretposlednja epizoda sa Leksinom predstavom pokupila je najviše komplimenata i mimova, da li ti imaš neki omiljeni momenat iz ove sezone?

Odlične su poslednje dve epizode koje prate predstavu, to je odlična introspekcija. Da likovi konačno vide sami sebe, što kažu, uvek je pogled bolji ako se gleda izdaleka. U trenutku ne možete da vidite koji je vaš problem, ali izdaleka potpuno stvari izgledaju drugačije. Ovde Leksi daje potpunu introspekciju. Omiljena scena mi je bila ona u kadi, koja je i najpopularnija na Twitteru. Mnogo mi se svidelo sa oklahomom kada su u kupatilu svi zajedno, kada Madi kaže – da li ja izgledam kao da sam u predstavi? Ta scena mi je bila najsimpatičnija jer ona tu prolazi kroz tu fazu da mora fizički da se transformiše ne bi li se dopala simpatiji za koju je toliko opsesivna.

And just like that” dolazi kao nastavak „Seks i grada“, bilo je dosta komentara oko toga da je iskrivljena prvobitna serija, da nije se nastavila ta modernost iz prvobitne serije. Na osnovu komentara, da li su previše preterali sa korektnošću ili negde nije ni trebalo da se nastavi?

„Seks i grad“ je bila progresivna serija za svoje vreme. Problem je u tome što sada nekako deluje kao kad moji roditelji pokušavaju da budu progresivni. Poprillično je neuspešno izvedeno. Žao mi je zbog toga, jer je odlično to što se dešava u prvim epizodama, očekivao sam da će se u seriji mnogo zrelije ponašati. Nije mi se dopao lik Mirande, čini mi se da su potpuno promenili ono što je ona nekad bila. Sad je potpuno neurančunljiva kao da nema nikakav identitet, izgleda kao neka dvadesetogodišnjakinja, a ne žena u zreloj dobi. Imali su šansu da postanu ozbiljna dramska serija, da ne bude suštinski dosadna. Što se tiče političke korektnosti, svakako da treba da bude inkluzija, da se određene grupe uključe, ali čini mi se da se ponekad na silu ubacuju određene grupe ljudi koje nemaju smisla u datom kontekstu.

U poslednje vreme izašle su mnoge domaće serije, kao što su „Područje bez signala“ i druga sezona „Močvare“, da li ti imaš neku domaću seriju da preporučiš?

Pored ovih, pominje se i „Blok 27“. Domaća produkcija je u procvatu u poslednjih pet godina. Sada je i na Netfliksu dostupna „Nečista krv“, a „Kljun“ je završio u Parizu. Meni je „Jutro će promeniti sve“ ostala poslednja serija koju sam gledao i što mi se svidelo. Trenuntno sam više fokusiran na filmove sa Oskara.

Iako je prošlo skoro sve godine od „Jutra“, likovi kao što su Anđela i drugi su ostali urezani u svima koji su pogledali seriju. Za kraj, da li možeš da nam preporučiš neku seriju za koju smatraš da svi treba da ogledaju?

„Inventing Ana“ nije bila loša, pogotovo što su sad interesantne serije koje se dešavaju po istinitim događajima. Prošli smo kroz taj period adaptacije romana, što je bilo masovno u poslednje dve godine. „Drop out“ mi je bio fantastičan, to je o mladoj devojci koja je htela da postane milijaderka po svaku cenu. Sigurno i dokumentarac „Tinder Swindler“ pošto su sad svi na društvenim mrežama i to može da bude zanimljivo ljudima.


CEO INTERVJU SA DEDA MILORADOM MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM YOUTUBE KANALU

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još