Dan kad su zombiji i Ričard Stenli šetali Beogradom: održan festival srpskog filma fantastike

Deseti beogradski Zombie walk održan je u subotu, 30. septembra, u okviru programa drugog dana 17. Festivala srpskog filma fantastike (FSFF). Isti dan publici se u Dvorani Kulturnog centra Beograda (DKC) predstavio i kultni reditelj Ričard Stenli.

Šetnja zombija nastala je sa ciljem promocije filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima. Nakon jubilarne šetnje dodeljene su nagrade za Miss Zombie Walka (Vanja Regoda) i Mister Zombie Walka (Saša, dok je Nori SFX bila zadužena za kostim i šminku), dok je najbolji kosplejer Ksenija Vukotić.

Najboljom šminkerkom 10. Zombie Walka proglašena je Iva Gavrilović, a najbolji Junior šminker je Tara Đorđević. Žiri desete Zombi šetnje bili su Dejan Ognjanovic, književnik i kritičar, Stefan Milošević Panda, voditelj i Ljubica Dolašević, kostimograf festivala.

Šetnja, kao i sam FSFF tradicionalno imaju humanitarni karakter. U saradnji sa Dvoranom Kulturnog centra tokom festivala se prikupljaju sredstva za odeljenje dečije onkologije Insititututa za onkologiju i radiologiju Srbije.

Drugog dana festivala publici se predstavio i slavni reditelj Ričard Stenli

Ričard Stenli je režiser poreklom iz Južne Afrike, čiji su dugometražni filmovi „Hardver“ (Hardware, 1990) i „Peščani đavo“ (Dust Devil, 1992) postali kultni klasici među ljubiteljima fantastike i horora. Njegov film „Boja izvan ovog svemira“ (Colour Out of Space) sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi prikazan je na ovogodišnjem festivalu. Pre projekcije filma održan je razgovor sa ovim autorom koji je govorio o svojoj dugogorišnjoj karijeri, o nastanku i radu na filmu „Boja izvan ovog svemira“, kao i o saradnji sa čuvenim glumcem na ovom filmu.

Tekst: Festival srpskog filma fantastike, promo
Fotografije u tekstu i naslovna fotografija: Daniela Radojković, promo

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još