All girls, All green!

Sledećeg vikenda u prvom planu biće žensko stvaralaštvo i street art! U periodu od petka, 18. juna. do nedelje, 20. juna, posetioci Dorćol Platza imaće priliku da prate proces rada umetnica koje će oslikavati mural u bašti, ali i da učestvuju u brojnim drugim sadržajima.

Ove godine All Girls Street Art Jam imaće temu All Girls All Green, a umetnice koje će učestvovati u programu dolaze iz različitih krajeva Balkana, ali i sveta. Pored umetnica iz Srbije učestvuju i umetnice iz Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Hrvatske, ali i Francuske, što festivalu daje internacionalni karakter.

Pored mogućnosti da prate proces oslikavanja murala u realnom vremenu, posetioci će biti u prilici da uživaju i u radovima ovih umetnica koji će biti predstavljeni i u okviru izložbe u galeriji O3zone na istoj adresi, kao i da prošetaju kroz virtuelnu izložbu beogradskih grafita.

Poslednjeg dana festivala, umetnice će razgovarati sa istoričarkom umetnosti Ljiljanom Radošević, gde će publika moći da čuje više o iskustvima i stavovima umetnica, ali i da se uključi u diskusiju. Muzički program obogatiće prva ženska romska grupa Pretty Loud koja svojom muzikom razbija stereotipe i bori se za ženska prava.

Generalni sponzor festivala je Roma Company. Projekat su takodje podržali Francuski institut i Delegacija Evropske unije, a festival će medijski podržati Zoomer, tako da ćete moći detalje sa festivala da ispratite i na našem portalu i društvenim mrežama u narednim danima.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još