Ako volite GoT i Witcher estetiku, morate videti novi spot SINK-a

Beogradski bend SINK objavio je treći singl sa novog albuma – „Nemam odgovore“, i već u spotu publiku vodi u mračne, misteriozne i neistražene dimenzije. Estetikom, ovaj jedinstven i kako kažu u bendu – magičan spot, podseća na neka od najpopularnijih ostvarenja epske fantastike, a i tematski im je jako blizu. Spot prati mladog ratnika koji dolazi kod tri proročice i svaku pita za svoju sudbinu, a priča je ispričana iz perspektive samog ratnika koji sa gledaocem proživljava vizije budućnosti.

Tamna magija, pećina u kojoj žive zle veštice, podzemne katakombe u kojima su zakopani ratnici, vatrene šume, magični potoci sa konjima, drevne grobnice sa jednookim proročicama, ruševine anfiteatra… za ovakvu scenografiju Netflix bi obišao pola sveta i potrošio brdo para, a bend je sve to snimio – u Srbiji! Za začaranu šumu i potok snimljena je reka Gradac u Valjevu, pakleni anfieatar se nalazi na Košutnjaku, jeziva pećina je Petnička pećina u Valjevu, a grobnica se nalazi ispod nas, u starom barutnom skladištu ispod Kalemegdana.

„Mislim da su prirodne lepote te koje čine ovaj spot unikatnim“, kaže rediteljka spota Anđela Tončev. „Uzbudljivo je bilo snimati na reci Gradac, voda je toliko važan motiv koji me jako inspiriše. Sa jedne strane imamo vodu koja je nauhvatljiva, a sa druge vatreni anfiteatar“, dodaje.

Foto: SINK

Posebnu dimenziju spotu daje Sonja Mišić, model sa albinizmom, koja je donela vodeću ulogu u spotu.

„Sonja predstavlja neku vrstu božanstva. Kada sam razmišljala o tome kako da vizualizujem tu ulogu, pomislila sam na Sonju jer nas ništa ne čini toliko božanstvenim kao naše različitosti. Opet, ona ima i tu neku nežnu stranu u svom izgledu i pokretu koja je odličan kontrast Ani, Anastasiji i Nataši koje su u ulozi proročice. Njih tri imaju taj izgled mlade poletnosti ali i duboke mudrosti“, navodi Tončev.

U aprilu ove godine bend obeležava deset godina postojanja, a novo izdanje svakako će osvežiti alternativnu muzičku scenu.

„Ovo je zapravo najsvežija pesma koju smo napisali i samim tim nam još uvek svima odzvanjaju u ušima i taj refren i ti lanci o kojima pevamo. Estetika spota dala je pesmi još jedan drugačiji ton tako da smo sigurni da će se publika vraćati na ovu pesmu i nakon odgledanog spota. To je efekat koji smo hteli da postignemo i zato smo probali da napišemo kratku i sadržajnu pesmu“, poručuju članovi benda.

Na projektu je radila mlada i talentovana ekipa: pored rediteljke Anđele Tončev, projekat su realizovali i direktor fotografije Petar Jovanović, švenker Ivan Jemuović, asistentkinje kamere Ana Dostanić i Zagorka Vuković i asistent režije Dušan Popović. Za nadrealnu scenografiju i kostimografiju zaduženi su bili šminkerka Teodora Davidović,  scenograf Andrej Marinović i kolorista Aleksa Mirosavljević, dok su uloge doneli Ana Tomić, Anastasija Stanić, Nataša Dragutinović, Stefan Živković i Sonja Mišić.

Iščekujemo novi album i jubilej u aprilu, a do tada uživajte u novoj pesmi i spotu!

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još