We didn’t start the fire

„No we didn’t light it but we tried to fight it“.

Nasledili smo govnjiv svet. Ne psujem toliko često u tekstovima, ali nekada nemam boljih reči. Gotovo na dnevnom nivou čuje: „Na mladima svet ostaje, morate i vi malo da se angažujete“. Najgore mi je kad nam zameraju na nedostatku entuzijazma. Pa što mislite da nemamo entuzijazma? Za šta da ga imamo? Za nehumane uslove života? Za rad po 10 sati u fabrikama u kojima ne smemo u WC, nego moramo da nosimo pelene? Još i da budem zahvalan?

Sikter more.

Dragi prethodnici naši, nismo mi krivi za opšti nedostatak entuzijazma. Nismo motivisani da igramo po Vašim pravilima i da se batrgamo u kapitalističkoj utopiji. A nemojte se zavarati, nisam sarkastičan kada kažem kapitalistička utopija. Ovo to jeste. Obično je reč utopija vezana za blagostanje ljudi. Ovo je upravo to- ovo je utopija svih onih koje frantično branite kada zamišljate sebe kao milijardera u nekoj vili.

Mi robujemo. Ovo je robovlasnički sistem. Bezosa nekako još i „hejtujemo“, ali onda glorifikujemo Ilona Maska.

Samo jako bakice, Ilon Mask je zli reptilijanac!

Svako bogatstvo je zarađeno na nečijoj muci. Još ne znam za poštenog milionera, a kamoli milijardera. ‘Ajde, da isključimo neke muzičare i pisce, ali što se „preduzetnika“ tiče… govna.

I sad, imamo milijarderske plejboje koji žive ultimativni hedonizam i nas sve ubeđuju da možemo i mi tako, samo sutra. Al’ „malo sutra“.

Tako da da, nemam entuzijazma. Odnosno, nemam za to za šta oni misle da bi trebalo da ga imam. Svako ko me poznaje bar malo zna da iskreno pucam od entuzijazma, imam mali milion ideja u svakom trenutku. Mogu biti zlatna koka, MVP. Ali ne u fabrici, ne u ovakvoj sredini. I nisam sam. Ja sam svi mladi kojima je dosta više represije. Nećemo ovaj Vaš svet koji nam tako velikodušno ostavljate. Nećemo Vaše deponije, požare, korupciju i zlo.

Odbijam Vašu pomoć. Napraviću svoj svet. Beskrajno dobar, čist i iskren. Možda neće biti velik poput Vašeg, ali neka ga. Zrno peska mog sveta vredeće više od svih Vas i Vaših napora.

To je bila moja želja sinoć. Na bogojavljensku noć. Ako su se nebesa otvorila i poslušala molitve, onda se i čuo i moj promukli glas. Hoću da iskažem svoj entuzijazam. Bez Vas. Samo me gledajte.

cover photo: pexels.com

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još