ZOOMER 3.0: OD PRVOG NOVEMBRA STIŽE NOVA ZOOMER SEZONA!

Treća sezona vašeg omiljenog portala za mlade koji se čita, gleda i sluša stiže od prvog novembra!

U prethodne dve godine profilisali smo se kao portal za mlade koji neguje političku i medijsku pismenost, koji istražuje važne lokalne, ali i svetske teme i zagovara demokratske vrednosti, poštovanje ljudskih prava i principa pozitivne reprezentacije manjinskih grupa. Srećni smo i ponosni što nam je to u poslednjih godinu dana donelo jednu regionalnu nagradu za priču o inicijativi „Otvoreni Balkan“, kao i nominaciju za nagradu „LGBT+ frendli kolektiv“ koju dodeljuje organizacija „Da se zna“. U istom pravcu i sa istim žarom nastavljamo i u novoj sezoni!

Ono što možete očekivati u narednom periodu jeste nastavak vaših omiljenih rubrika, ali i mnoštvo novog sadržaja. Pre svega, Jachim nastavlja da crtežima apostrofira najvažnije događaje, a Nemanjin Presek nedelje je tu da ih podrobno analizira i objasni. Jaćku i Nemanji se u ovoj sezoni pridružuje i Filip, koji će u formi podkasta „Svet oko nas“ analizirati najvažnije događaje lokalne i svetske politike – na jedan mladalački i direktan način.

Političke društvene teme dodatno ćemo obraditi i u novom video serijalu „5×5“ u kome će petoro relevantnih gostiju analizirati pet relevantnih tema, od kojih već startujemo sa prve dve – „Ustav“ i „Mala škola feminizma“.

Teme kojima ćemo se posebno posvetiti jesu, kao i do sada, medijska pismenost za koju će biti zadužen Nemanja Marinović i ekologija – koju ćemo obraditi u novom serijalu „EkoživotSare Nikolić, te kroz serijale koji će pratiti podrobno ekološki aktivizam, kao i zagađenje vazduha kao zasebnu temu. Poseban fokus stavićemo i na ekonomiju, a sve o cenama, inflaciji i ekonomskoj situaciji u Srbiji i svetu pratiće kroz serijal „Ekonomski tigar“ u kome nam se pridružuje Teodora Stojšić.

Kao i do sada, kultura i pop kultura biće važan aspekt naših analiza, a pored standarnih rubrika kao što su „Zoomer Player“, „Zoomer ocenjuje“, „Zoomer preporuka“ i „Trending“, važno pojačanje u našem timu čini Teodora Danilović koja će se baviti „fan fact književnošću“.

Na kraju, ali ne i najmanje važno – ne brinite jer vaši omiljeni Zoomer autori nastavljaju sa nama i u novoj sezoni, tako da ćete i dalje Yanxovati sa našom dragom Saškom YANX, čitati kolumne Pera Jovovića bez dlake na jeziku i pratiti zanimljive ljude sa kojima se svake nedelje susreće „LeksikonJovane Aničić.

I ovo je samo početak.

Mnoge stvari vam još uvek nećemo otkriti, pa ostanite sa nama i u novoj sezoni kao i do sada – a mi ćemo se maksimalno potruditi da opravdamo vaše poverenje!

Čitamo se, gledamo i slušamo i u S03!

Avatar
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Žao mi je što vam rušim Sneška, ali Rambo Amadeus je licemer celog života

Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, objavio je „objašnjenje" svog postupka prema novinarki Lejli Kašić i smatrate ga licemernim? Naravno da smatrate,...

tam: Sve mi je ravno kao Panonija

Nakon zapažene numere „rizik“ koja govori o borbi za pravu ljubav, iako je ulog nekada veliki, talentovana kantautorka i mlada pop zvezda tam predstavlja novi singl!...

Zašto se danas nose rasparene čarape?

Danas ćete često videti ljude koji su obuli različite čarape, najčešće šarene i u veselim bojama - a znate li zašto je...

Mila Turajlić: Jako mi je važno da se uživo sretnem sa beogradskom publikom

Dokumentarni diptih „Non-Aligned & Ciné-guerrillas“ (Nesvrstani i Filmske gerile) autorke Mile Turajlić biće prikazan od 13. do 22. marta u 18 i...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još