Završen prvi Reflektor Teatar festival: Zoomer nagradio predstavu „Vrpca“

Na večerašnjoj ceremoniji dodele nagrada prvog Reflektor Teatar festivala nagrada koju dodeljuje redakcija našeg portala, kao medijskog pokrovitelja festivala, otišla je u ruke Aleksandre Arizanović i njene majke Jelice za sjajni plesni performans „Vrpca“. Nagradu je, u ime redakcije, uručila novinarka Zoomera Teodora Brkić.

Saopštenje žirija Zoomer portala, kojim obrazlažu svoju odluku, prenosimo u celosti:

Svaka od izvedenih predstava je nosilac snažne poruke koju je ostavila u gledalištu, i svaka je na svoj način doprinela festivalu po svojoj posebnosti: „Šta bi rekla Čelsi meni” po svom pristupu inkluzivnosti publike koja performansu daje posebni oblik svakim novim igranjem; „Pedagogija otpora Branka Ćopića” koja nam kombinacijom savremenog prikaza sa istorijskim kontekstom prožetim songovima pruža utisak ponovnog proživljavanja istorijskih prilika koje nam se u trenutku izvođenja više ne čine dalekim i zaboravljenim; „bukvalno.otprilike” – monodrama čiji tekst publiku ne ostavlja ravnodušnom; i naposletku „Vrpca”, nežni plesni performans koji karakterišu tačnost, gipkost i preciznost praćeni sjajnim kompozicijama Julije Petrović i Nemanje Antonijevića.

Umetnici su se predstavili različitim tehnikama i stilovima, svaki sa drugačijim pristupom. Međutim, ne čine samo dobre tehnike dobru predstavu. Prilikom ocenjivanja, redakcija portala Zoomer.rs vodila se procenom i ocenom kvaliteta celokupnog izvođenja,odnosno umreženosti zasebnih elemenata u skladnu celinu, ali i savremenosti priče. Upravo zbog toga je kriterijum autentičnosti prevagnuo.

Predstava koja dolazi iz samog autora prodire sve barijere koje stvara zamišljena linija između scene i publike. Kontekst unverzalnog omogućava da svako ko pogleda izvođenje može da oseti, nevezano za to da li je proživeo.

Stoga, jednoglasnim koncenzusom, redakcija portala je odlučila da nagradu za najbolju predstavu prvog Reflektor teatar Festivala „Svetla strana mene” uruči Aleksandri i Jelici Arizanović za izvedenu predstavu „Vrpca”, kojom su svoju životnu priču pretočile u plesni igrokaz i njome podsetile da je ljubav ta koja u dubini svakog mraka bezobrazno svetli.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još