Zašto je generacija Z opsednuta picom

Ni jednostavnijeg obroka, ni veće opsednutosti. Pica, više nije samo jedno od najistaknutijih jela italijanske kuhinja, pica je postala trend i ušla u mnoge neočekivane pore našeg života.

Picu možemo naći kao simbol na odeći, kao venačanicu, kao dušek za plažu, postala je neizostavan deo pop kulture preko filmova i muzike, još malo pa će pica postati naš najbolji prijatelj kome se obraćamo kada imamo neki problem.

Jer pica je postala više od hrane. U pitanju je najisplativiji i najrasprostranjeniji vid hrane koji gospodari ulicama i ima je u svim oblicima i sa svim dodacima.

Da, pravi Italijani se štrecnu svaki put kada kečap umesto pelata poleti ka testu, ali hej do sada smo navikli i na pice sa ananasom. Pa u čemu je onda fora. Kako portal Moj Novi Sad navodi:“ Više od polovine ispitanih na TV-u gleda samo sport i po koji rijaliti, mada ima i onih koji nikada ne gledaju televiziju. Sve što ih zanima nađu na kompjuteru ili telefonu.Muzika je na Jutjubu i Dizeru. Nešto malo u internoj memoriji telefona. Na pitanje da li koriste aplikacije za poručivanje, na primer hrane (pitanje je bilo upućeno generacijama bliže gornjoj granici ciljne grupe, dobar deo njih je preko leta radio na sezonskim poslovima i ima svoj novac) odgovor je bio negativan. Nakon potpitanja objasnili su redosled aktivnosti – „upišu u pretraživač piceriju ili ime restorana odakle žele hranu i on im ponudi broj za poručivanje. Pozovu i to je to.“ Brojeve picerija ili restorana nemaju upisane u imeniku.Za njih se internet podrazumeva. Nemaju potrebu za upisivanjem, za posedovanjem.Brojevi telefona za poručivanje hrane su im tamo gde je i muzika – onlajn.“

Dakle, osim što je ukusna i što se nalazi doslovno svuda, pica je jelo koje se stvori pred nama uz samo dva klika i tek 5 minuta strpljenja.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.
AutorZoomer

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još