„Vreme čudovišta” – satira u formi društvene kritike

Izložba mlade autorke i studetkinje slikarstva Mirjane Milovanović „Vreme čudovišta” biće otvorena u sredu, 26. aprila u 19 časova u galeriji SKCNS Fabrike.

Ova mlada autorka u svojim radovima istražuje konceptualni potencijal klasičnih medija, te kroz upotrebu humora, igre reči prerađuje i istražuje teme vezane za konzumerizam, društvene medije i mentalno zdravlje. U aktuelnoj izložbi koristi crteže, igru reči u formi in-situ postavke, kako bi prikazala aktuelne događaje, paralelno sprovodeći duhovitu i oštru kritiku društvenih medija i potrošačkog društva.

Crteži pretvaraju galeriju u prostor svima bliskih frustracija. Održavajući efemernu osnovu, ne zanemarujem inherentne kontradikcije socio-ekonomske privilegovane arene u kojoj se mogu naći ovi radovi. Na nasilje, raskoš i ispraznost odgovaram sarkazmom i humorom kao zaštitom slobode„, kaže autorka i dodaje da su specifičnost lokacije i vremena presudni za izložbu.„

Izložba se fokusira na pojmove „strah“, „anksioznost“, „self-care (briga o sebi)“, „rat“ i „otpor“. Ovaj stil izložbe predstavlja jedinstven umetnički pristup o refleksiji društva; on nije direktan napor da se oblikuju prilike, već izraz saosećanja i angažovanja„, zaključuje autorka.

Autorka od 2022. godine učestvuje u brojnim grupnim izložbama u Srbiji i inostranstvu i dobitnica je nagrade za crtež malog formata za studente likovne umetnosti. Postavka će moći da se pogleda do 3. maja, svakog radnog dana od 10 do 19 časova.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još