Otvorene prijave za festival studentskog kratkometražnog filma – Kameo

Filmski festival „Kameo“ je regionalni studentski festival kratkometražnog filma koji se po drugi put održava u Čačku, gradu koji ove godine nosi titulu nacionalne prestonice kulture. Za razliku od prošle godine, drugo izdanje festivala je regionalnog karaktera, što podrazumeva prostore cele bivše Jugoslavije.

Filmski program obuhvata igrane, dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove, svih žanrova. Primarni cilj nam je da pružimo apsolutnu slobodu autorima, kao i prostor za izražavanje, te je jedino konkretno ograničenje zapravo trajanje filmova – do 30 minuta„, navode organizatori.

Festival je nastao na inicijativu kino kluba koji su osnovali studenti, ljubitelji filmske umetnosti. Pošto su oni inicijatori i organizatori festivala, i sam festivalski koncept je studentski.

Prvi radovi i filmovi se često zaboravljaju i retko se negde prikazuju. Kameo je prostor gde mladi autori dele svoje rane radove sa publikom i upoznaju kolege iz celog regiona sa kojima će u budućnosti sarađivati u vidu koprodukcija„, kažu organizatori i dodaju da je kratki film forma sa kojom se publika retko susreće.

Publika se ne susreće često sa formom kratkometražnog filma, te smo odlučili da održimo masterklasove sa afirmisanim autorima i autorkama koji će podeliti svoja filmska iskustva, kao i filmske radionice kroz koje publika može naučiti više o snimanju i jeziku filma„, zaključuju.

Prijave su besplatne i otvorene su do 15. maja, a filmovi se mogu prijaviti putem sledećeg linka.

Naslovna fotografija: Martin Lopez / Pexels

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još