Uređivanje s2:e6 / Organizovano nasilje / Zoomer

Dobrodošli u još jednu epizodu emisije #UREĐIVANJE.

Dobrodošli u zemlju organizovanog kriminala, zemlju organizovanog nasilja i napada na medije – od strane medija.

Prethodnih dana u jeku su napadi na Dragana Đilasa i njegove navodne račune na Mauricijusu, do koga su mediji došli (pa, ne znamo kako) istraživačkim novinarstvom Večernjih novosti, i najavom predsednika Srbije na televiziji Pink. Bojana ističe da je interesantno na koji način vlast i mediji ovakvim vestima spinuju i skreću pažnju sa onih zaista važnih: kriminalne grupe Veljka Belivuka i slučaja Jovanjica 2.

Od istraživačkog novinarstva Večernjih novosti do eksluzivnog saznanja Republike.rs o drugoj kriminalnoj grupe. Pitala sam, možda je redakcija KRIK-a u dogovoru sa ovim prorežimskim tabloidom pa im daje određenu eksluzivu, kada su već i optuživani da su u dogovorima sa raznim grupacijama ljudi što veoma narušava njihovu bezbednost. Redakcija KRIK mora da odgovara na suluda pitanja poput onih „da li smeju da komuniciraju sa advokatima?“ i ko to sve sme da bude izvor. Organizovani napadi jednaki su organizovanom nasilju na grupu istraživačkih novinara i novinarki, koji rade u interesu javnosti, a štiteći nas – sami bivaju izloženi.

Pandemija ne jenjava, mere se pooštravaju, građani i građanke se okrivljuju, Krizni štab kaže situacija je loša ali evo šta nas čeka i za Uskrs! Osim što ćemo farbati jaja, šta nas to čeka – zna li i Krizni štab?

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još