fbpx

Upoznajte Nikolu Pavlovića, autora emisije ШОРЦ

NIje neobično da glumci Reflektor Teatra imaju više od jednog zvanja. Svi već znamo da je Marko Panajotović diplomirao medicinu, ali sad otkrivamo i to da je Nikola Pavlović, pored toga što je glumac i ekolog.

Naime, nakon gimnazije rešio je da proba da upiše glumu, japanski, medicinu i ekologiju, gde je na kraju i predao svoj indeks. Pet godina kasnije, kao apsolvent ekologije, postao je i student na Fakultetu umetnosti Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ipak, ovih dana, najviše ga viđamo na ZOOMERu jer je domaćin i autor emisije koja se emituje svake nedelje u 18:15h na ZOOMER Youtube kanalu kao i na ZOOMER fejs stranici. Iskoristili smo tu priliku i postavili nekoliko pitanja Nikoli kako bismo bolje upoznali njega i koncept njegove emisije.

Zašto misliš da se kratkometražni film razlikuje od drugih filmskih formata? 

Kada neko uspe da ispriča priču, o kojoj može da se priča danima, u 10 ili 15 minuta, mislim da je jedan veliki CAR/ICA. I po mom mišljenju, upravo iz tog razloga, verujem da se veliki reditelji prepoznaju upravo na kratkim filmovima.

Kako si došao na ideju da napraviš ovu emisiju? 

Kratki filmovi su dosta potcenjeni kod publike koja “nije iz posla”, to je jedan od razloga. A drugi razlog je usko povezan sa prvim jer nemaju gde ni da ih vide osim ako ne odu na neki festival ili znaju nekog ko može da im “šibne link”. A kad nemaju prilike da vide te filmove onda ni ne znaju za sve te mlade i talentovane autore.


Gde sve možemo da te gledamo ovih dana?

Ovih dana me možete gledati u Dorćol Platzu u predstavi “Muškarčine”, u predstavi “In his mind (Igra uma)” kao i autora/voditelja emisije ŠORC koja uskoro startuje na ZOOMER portalu.

Šta bi savetovao mlade ljude koji razmišljao o glumi kao o svom životnom pozivu? 

Mislim da si donekle i sama dala odgovor na to pitanje. Gluma nije samo posao već životni poziv. Da bi bio uspešan moraš potpuno da joj se predaš, u svakom trenutku. Ona donosi dosta lepih stvari ali isto tako, kopanjem po sebi, naidješ i na neke manje lepe. Ako je neko spreman na sve to, onda, samo napred. Rad, vera i upornost se uvek isplate na kraju.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Pazi, snajper!

Ima li perspektive bez rata na Balkanu? Ili bolje reći, ima li ratne perspektive bez Balkana?Pripucalo se na Cetinju, u Kabulu -...

US Open: Sve što se dogodi po prvi put je posebno

Finala US Opena ove godine mnogo su obećavala. Prvo, finale ženskog singla, bilo je istorijsko i pre rezultata: poslednji...

Sećanje na lockdown

Sećate li se prošlogodišnjeg policijskog časa? Od 17. marta do 7. maja 2020. godine trajao je policijski čas u Srbiji, uveden kao...

Dexi Stošić: Samo buđenje Srbiju spasava!

U susret projekciji filma „Draga deco budućnosti“, koja će biti održana nakon ceremonije zavaranja ovogodišnjeg Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, 16. septembra...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još