„Trka za šume”: velika akcija pošumljavanja u petak na Savskom keju

Trka u kojoj svi pobeđuju!

Najveći tim bilding događaj i serija poslovnih trka Schneider Electric Serbia Business Run, u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac i JKP “Zelenilo Beograd” pokrenuli su akciju pošumljavanja „Trka za šume”. Akcija za cilj ima da tokom 5 godina, uz pomoć društveno odgovornih kompanija, posadi što veći broj novih stabala širom Srbije.

Prva donirana stabla biće zasađena, u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd”, u petak, 23. decembra u 12 časova na Savskom keju u Beogradu (drvored uz Brodarsku ulicu).

Tokom 2022. godine 19 kompanija je doniralo ukupno 250 stabala (150 zimzelenih i 100 sadnica platana), čime je cilj za ovu godinu od 146 stabala premašen. Zimzelena stabla će se saditi u području parka, a platani uz stazu prema ulici čime će se formirati drvored. Savski kej će tako dobiti odrasla zimzelena stabla koja će pružati čist vazduh i hlad.

Kompanija Schneider Electric, ponosni sponzor serije Serbia Business Run je i kroz ovu akciju potvrdila ulogu svetskog lidera u održivosti i održivom poslovanju i sa donacijom od 100 stabala postala pobednik „Trke za šume”.

Ove godine akcija sadnje biće usmerena na Beograd, a plan za naredne godine je da se pošumi što više lokacija širom Srbije kroz želju organizatora da se donacije usmere na moto jedan trkač – jedno drvo. Krajnji cilj ove kampanje je da društveno najodgovornije kompanije kroz svoje donacije doprinesu da se do kraja 2025. godine zasadi 100.000 stabala i time značajno promeni ekološka slika naše zemlje.

Na osnovu velike potrebe da doprinesu očuvanju životne sredine organizatori Schneider Electric Serbia Business Run su svoju misiju usmerili ka tome da Serbia Business Run za 5 godina postane najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. Ovaj ambiciozni cilj će i u narednim godinama, biti postignut saradnjom sa kompanijom Schneider Electric svetskim liderom u oblasti upravljanja energijom i jednom od najodrživijih kompanija na svetu. Uz podršku ove kompanije na trkama koje su ove godine održane u Novom Sadu, Subotici, Nišu i Beogradu koristila su se inovativna tehnološka rešenja poput solarnih panela, pametnih klupa i reciklažnog sistema.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još