Srpski Uragan pokorio Jutjub!

Sanja, Ksenija i Ivana donele su Srbiji još jedno evrovizijsko finale! Na sinoć održanoj drugoj polufinalnoj večeri najvećeg muzičkog izbora u Evropi, grupa Hurricane uspela je da se pozicionira među deset najboljih koji će nastupiti na finalnoj večeri u subotu.

Iako nam kladionice još uvek nisu naklonjene, glas publike na Jutjubu očigledno jeste s obzirom na to da je nastup za pesmu Loco Loco“ za svega nekoliko sati pregledan više od milion puta! Ovo je jedina pesma sa drugog polufinala koja broji milionske preglede i već se nalazi rame uz rame sa velikim favoritima iz prve festivalske večeri.

Zahvaljujući grupi Hurricane, ovo će biti za Srbiju deseto finale od kako učestvujemo kao nezavisna država. Do sada u finale nisu uspeli da se plasiraju jedino Marko Kon sa pesmom „Cipela“, Moje 3 sa pesmom „Ljubav je svuda“ i Tijana Bogićević sa pesmom „In Too Deep“.

Uraganke će se za pobedu boriti sa još 25 zemalja, a zanimljivo je da je Srbija jedina Ex-yu zemlja koja se našla u velikom finalu, nakon šokantne eliminacije Hrvatske iz prvog polufinala održanog u utorak. Pored Srbije, u finale su se sinoć plasirale još tri balkanske zemlje – Bugarska, Grčka i Albanija, kao i Island, Moldavija, Portugalija, Finska, Švajcarska i San Marino.

Predstavnica San Marina bila je posebno osveženje za ljubitelje pop muzike, s obzirom na to da joj se na sceni pridružio svetski poznati reper Flo Rida.

Predstavnici Islanda su se, zbog pozitivnog testa na Covid-19 dvoje članova grupe, uključili iz karantina, dok je umesto njihovog nastupa emitovan snimljeni nastup sa probe. Ovo je deo protokola osmišljenog upravo za ovakve situacije. Na isti način Islanđani će nastupiti i u velikom finalu, kao i aktuelni pobednik Dankan Lorens koji je nakon prvog polufinala takođe testiran pozitivno na korona virus. Ipak, nemogućnost da uživo nastupe nije uticao na plasman ove originalne islandske grupe koja važi za najveće favorite drugog polufinala.

Naše Uraganke čeka velika borba u finalu jer je, prema mišljenju fanova, ovogodišnja Evrovizija jedna od najjačih u poslednjih nekoliko godina. Ali, ako se po Jutjubu dan poznaje…

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još