Srbija u 2024: Šta smeta građanima Sombora?

Pored toga što je Sombor poznat kao grad zelenila i trgova, znamo ga i po fijakerima. Ali ipak, kada su u pitanju moderniji četvorotočkaši – građani_ke Sombora nemaju gde da ih parkiraju. Aktivisti Ide Glas kampanje razgovarali su stanovnicima i stanovnicama ovog grada o problemima koji narušavaju kvalitet života i svakodnevice u Somboru – i kao najveći problem istakao se upravo saobraćaj.

Pre svega, prijavili su manjak parkinga u gradu. Zatim, da su putevi puni rupa, te da se u njima skuplja kiša koja posle stvara bare. Loš kvalitet puta posebno je naznačen na Apatinskom putu.

foto / SOinfo

Građani_ke su zabrinuti_e zbog prebrze vožnje u uskim ulicama, kao i manjka signalizacije. „Poražavajuća je činjenica da oko vrtića ne postoje ležeći policajci i pešački prelazi. U strahu smo za našu bezbednost i bezbednost dece, posebno kad se na to doda i loša rasveta„, priča jedna građanka.

Kao da saobraćaj ne predstavlja dovoljan bezbednosni rizik, grad Sombor suočen je i sa velikim brojem pasa lutalica. Građani_ke podsećaju da je zabeležen velik broj napada pasa ili čopora na pojedince na ulici.

Kada su govorili o zdravstvu naglasili_e su alarmantno stanje bolnice. Naime, ona ona nije održavana preko 40 godina. Neometani rad bolnice remeti i manjak sredstava. Pored materijalnih zaostataka, primetna je i loša zdravstvena nega, kao i neljubaznost medicinskih radnika_ca.

foto / Nova S

Životni standard nije izbegao sa liste problema građana_ki Sombora. Plate i penzije su niske, a stopa nezaposlenosti visoka. S druge strane, cene namirnica i cene uopšte su u stalnom porastu.

Zagađenje je jedan od vodećih problema, čak i u gradu zelenila. „Otpad često završava u kanalu, koji se ne čisti dovoljno redovno. Pored kanala, smeće se odlaže i u šancu, po ulicama i u parkovima„, priča jedan od sagovornica i dodaje da je jedan od razloga ovako nemarnog odlaganja manjak kanti i kontejnera na nivou grada.

foto / SOinfo

Naslovna fotografija / daibau.rs

Ina Stanković
Ovo ćete srediti u montaži.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još