#RaznolikoOvoliko: konkurs za mlade iz devet gradova u Srbiji

Omladinski program Beogradskog centra za ljudska prava poziva mlade od 15 do 30 godina iz Beograda, Vranja, Dimitrovgrada, Loznice, Novog Pazara, Pirota, Preševa, Sjenice i Subotice, da se prijave na program #RaznolikoOvoliko. Cilj programa je osnaživanje mladih za borbu protiv diskriminacije i usvajanje znanja i veština neophodnih za promociju ravnopravnosti i pravednosti.

Program se sprovodi od avgusta do decembra 2023. godine u onlajn i oflajn formatu, a prvi trening za mlade u okviru programa se održava uživo od 26. do 30. avgusta.

Program #RaznolikoOvoliko je namenjen mladima koji žele da se angažuju, daju svoj doprinos borbi protiv diskriminacije i svojim primerom promovišu raznolikost i različitost. U okviru programa, osamnaest mladih ljudi dobiće priliku da uče o (anti)diskriminaciji, stereotipima i predrasudama i steknu veštine da reaguju u situacijama nejednakog tretmana i nepravde u svojoj zajednici. Osim toga, učestvovaće u zagovaračkim aktivnostima, kreiranju portala/aplikacije za prijavu diskriminacije i osnivanju prvog Saveza mladih protiv diskriminacije.

Prijave za program su otvorene do 20. avgusta putem ovog linka.

Učešće na programu je besplatno, a za sve učesnike/ce obezbeđena je refundacija putnih troškova, smeštaj i obroci, kao i sva dodatna podrška za učešće na aktivnostima.

Više detalja o samom programu dostupno je OVDE, a za sva pitanja i nedoumice možete pisati na youth@bgcentar.org.rs.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još