Predstavljena nova sezona Reflektor teatra pod sloganom „OPET SLOBODA“

Održana je konferencija za medije povodom predstavljanja nove pozorišne sezone Reflektor teatra, na kojoj su govorili glumac i direktor Marko Panajotović, kao glumac i član Upravnog odbora, Đorđe Živadinović Grgur.

Prošla sezona, epidemija i položaj pozorišta u državi predstavila je jedan veliki izazov kako za celu nezavisnu scenu Beograda i Srbije, pa tako i za sam Reflektor teatar koji ni ovoga puta nije sedeo skrštenih ruku i svoje aktivnosti prilagodio je situaciji, kreiranjem brojnih digitalnih sadržaja na različitim online platformama, ali i održavanjem redovnog pozorišnog repertoara kada je to bilo moguće, uz poštovanje epidemioloških mera.

 „Ove godine osmišljeni su novi projekti i sa nestrpljenjem očekujemo da vam ih predstavimo. Imali smo tešku sezonu, nije bilo finansijskih donacija. Sezonu počinjemo sa repertoarom od četiri predstave, prva po redu biće „Muskarčine“ koja ulazi u devetu godinu izvođenja, a zakazana je za 14. februar“, kaže direktor Panajotović.

Event događaja: https://www.facebook.com/events/3239517612815113/

Predstave Reflektor teatra se bave važnim socijalno-političkim pitanjima, imaju glasnu poruku, edukativne su i pomažu unapređenju ljudske svesti. To sve nudi i predstava „Sumnjivo lice“ koja nam otvara oči ukazom na politički system u zemlji i eventualnoj borbi protiv istog, a zakazana je već za 25. Februar na Dorćol Platz-u.

Na koji način će ove godine zasijati svetla Reflektora objašnjava njen direktor: „Sezona se zove „Opet sloboda“, imaćemo čak četiri nove premijere, to je dosta ambiciozan plan, ali imamo kapaciteta i smatram da ćemo imati sjajnu sezonu.“

Najavljujući novu sezonu pod sloganom “Opet sloboda”, Panajotović i Grgur predstavljaju i nove projekte – prvi je rad na predstavi koja se tiče upravo slobode, kako lične tako i političke a premijera nas očekuje u maju. Sledeća premijera zakazana je za septembar a tiče se Ustava i prava građana. U decembru se Reflektor teatar bavi pitanjem ekologije i zagađenja vazduha, pa direktor i sam pita “da li imamo predstavu o zagađenju vazduha u Srbiji?”

Novosti i lepe vesti u pozorištu tiču se i povratka Minje Bogavac koja sprema autorski projekat pod nazivom “Mrzim pozorište”. „Drago mi je što je opet sa nama, predstava prikazuje njeno iskustvo u pozorištu i pozorište kao umetničku formu koja se bori protiv određenih anomalija u društvu“, priča Panajotović.

Reflektor teatar uvodi još jednu novinu: donacije građana i građanki kao podrška nezavisnom pozorištu, putem Patreon aplikacije.

Poslednja poruka ove konferencije predstavlja bolju godinu, bolje sutra, i bolji položaj kulture i pozorišta  pod sloganom:

Hajde da svi zajedno svetlimo u mraku.“

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još