Pozorište čuda od 3. do 5. novembra na FDU

Na Fakultetu dramskih umetnosti od 3. do 5. novembra održaće se Pozorište čuda, festival koji na nesvakidašnji način spaja umetnost i nauku!

Glavni program festivala čine inovativni pozorišni formati- artscience produkcije i augmented lectures, proširena naučno-umetnička predavanja koja nam na zanimljiv način, kroz format scenskog izvođenja, prikazuju najnovija dostignuća iz polja nauke.

Prvog dana festivala na sceni ,,Mata Milošević” na FDU održaće se performans Tačka je ono što nema delova, u produkciji Centra za promociju nauke i Stanica- Servisa za savremeni ples, a zatim i panel diskusija o samom izvođenju. Potom, u velikoj bioskopskoj sali na FDU očekuje nas Samo jedan, augmented lecture u kome street art umetnica Aleksandra Petković TKV i klimatolog dr Vladimir Đurđević zajedničkim snagama ukazuju na  aktuelan problem klimatske krize.

Drugog dana festivala, u velikoj bioskopskoj sali FDU biće izvedena predstava u produkciji Laboratorije interaktivnih umetnosti FDU, a po scenariju i režiji Mirka Stojkovića, alSham Epilog, koja nas podstiče na kritičko promišljanje medijskih sadržaja i manipulacija kojima smo svakodnevno izloženi. Takođe, na sceni ,,Mata Milošević” na FDU imaćemo priliku da vidimo i  Augmented Lecture Superkondenzatori: potencijal za promene, autorskog tima koji čine Petar Laušević, Lara Popović i Marija Šumarac. Kroz njihov rad saznaćemo koja su to najnovija naučna otkrića u domenu skladištenja energije koja mogu biti naša budućnost.

Treći dan festivala rezervisan je za scensko izvodjenje projekta Neću više -mama u režiji Ive Olujić, koji nam skreće pažnju na ekološka pitanja i govori o važnosti očuvanja životne sredine na način na koji mladi ovaj problem percipiraju. Izvođenje Neću više – mama je deo globalne akcije Climate Change Theatre Action, a nakon izvođenja uslediće i panel diskusija pod nazivom Dajmo sebi šansu – mladi i klimatske promene, na kome će mladi ekološki aktivisti izneti svoje stavove po ovom pitanju.

Svi programi u okviru festivala su besplatni, a kako biste obezbedili svoje mesto usled ograničenih kapaciteta, prijavite se putem sledećeg linka.

Festival se organizuje u okviru dvogodišnjeg međunarodnog projekta CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Inspire, Outreach and Understand Science), koji zajedno sa partnerima iz Italije, Bugarske i Belgije, realizuje Laboratorija interaktivnih umetnosti Fakulteta dramskih umetnosti, uz podršku Kreativne Evrope i Ministarstva kulture RS i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još