Pokrenuta peticija za produžetak trolejbuskih linija u Beogradu

Pokret Ne davimo Beograd / Zeleno- levi front je pokrenuo peticiju za produžetak trolejbuskih linija 19, 21 i 22 do Studentskog trga. Peticiju je potpisivana i uživo u subotu 4.3. na štandovima na trgu Slavija, Studentskom trgu i na uglu ulica Vojislava Ilića i Ustaničke.

Povod za pokretanje peticije je činjenica da je ogroman broj građana prinuđen da od 2019. godine (kada je vlast skratila ove trolejbuske linije) preseda na Slaviji, kako bi stigli do centra grada.

Pozivamo sve građane da podrže zahtev Sekretarijatu za javni prevoz da se trolejbuske linije produže do Studentskog trga kako bi građani sa Konjarnika, Učiteljskog naselja, Kruševačke, Čubure i Crvenog krsta, direktim linijama stigli do centra grada„, navodi se u saopštenju.

Činjenica da ni jedan novi trolejbus nije kupljen već 10 godina, potvrđuje da ova vlast teži gašenju trolejbuskog sistema u korist elektičnih autobusa. Trolejbusi predstavljaju ekološki vid prevoza, koji je za brdovite gradove poput Beograda mnogo efikasniji i pouzdaniji od električnih autobusa„, navodi Ne davimo Beograd.

Pokret Ne davimo Beograd predlaže kupovinu novih trolejbusa sa autonomijom vožnje do 10 km (bez kontaktne mreže). Sa ovakvim trolejbusima bi se linije produžile do okretnice SRC ,,Milan Gale Muškatirović”, čime bi se građani duž trase linije spojili sa našim obalama.

Foto: Darya Sannikova / Pexels, ilustracija

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još