Podcast Mladost s2:e11 / Ana Dajić / Zoomer

Predpraznična epizoda ove pandemijske godine podcast-a Mladost je pred vama. Uprkos teškoj godini, za sve nas, mi smo nastavile da otkrivamo heroje i heroine mladosti. Jedna od njih je svakako i naša današnja gošća, Ana Dajić.

Ana je završila osnovne i master studije etnologije i antropologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a sada je i zaposlena na tom fakultetu. Pored toga, ona je muzička urednica Milica magazina, ali i autorka i voditeljka muzičkog podcast-a Dirižabl po kome verujemo da je najviše i poznajete.

Mimo toga što smo uživale u njenom milom radijskom glasu (a i vas će opčiniti dok budete slušali i slušale), sa njom smo razgovarale kako su tekle njene studije, kada i zašto je nastao Dirižabl i odakle baš to ime, ali i koliko joj nedostaju druženja sa prijateljima i prijateljicama na svim onlim lepim mestima na kojima ih okuplja na Dirižabl žurkama. I kada smo kod toga, iako kaže da nema omiljenu pesmu, evo je jedna od omiljenih koje je podelila sa nama u emisiji.

Pored ljubavi prema muzici, Ana se strastveno bavi i analognom fotografijom pa je njen Instagram profil verovetno jedan od lepših u kome možete uživati i naći neki spokoj u svakodnevnim lepotama. U tom spokoju i ljubavi prema fotografiji, Ana kaže da dosta duguje svojoj baki i deki koji su takoreći zvezde njenih društvenih mreža, a u čijim fotografijama i mi pratioci uživamo. Stoga, nije ni čudo da su joj baš baka i deka #safeplace fotografija.

Podcast Mladost se bavi mentalnim zdravljem i emocionalnom dobrobiti mladih, pitanjima nasilja, odnosno nenasilja, opresivnim strukturama poput rasizma, seksizma i ekstremizma, kao i pokušajima njihove prevencije. Podcast treba da ohrabri i osnaži mlade da u svakoj prilici ispolje svoje potencijale, i tako postanu heroine i heroji svojih života i svojih zajednica.

Voditeljke podcast-a su Jana Šarić i Tamara Urošević.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još