Otvoren konkurs za prvu generaciju ZOOMER digitalne laboratorije

Omladinski portal ZOOMER raspisuje konkurs za svoju prvu generaciju polaznika i polaznica programa „ZOOMER digitalne laboratorije – Zlab“!

Program je prvenstveno namenjen učenicima/cama srednjih škola i studentima/kinjama osnovnih studija svih fakulteta, ali i svima ostalima koji imaju želju da istražuju različite medijske formate i poboljšaju svoje znanje o medijskoj pismenosti.

Učešće u programu je besplatno i ne iziskuje specifično predznanje o temama kojima ćemo se baviti. Broj polaznika i polaznica je ograničen, a prijave traju do 05. aprila 2023. godine u 23:59.

Program će početi sredinom aprila 2023. godine i održavaće se svakog četvrtka u poslepodnevnim terminima. Radionice se održavaju u Beogradu. Radionice će trajati oko 90 minuta, a ceo program traje deset nedelja. Prisustvo je obavezno.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje se mogu prijaviti popunjavanjem online formulara.

ONLINE FORMULAR

ŠTA JE „ZOOMER DIGITALNA LABORATORIJA – Zlab”?

Zlab je inovativan program usmeren na osnovna uporišta medijske pismenosti, te podeljen u dva velika segmenta: teorijsko znanje i primenjeno znanje.

U okviru teorijskog segmenta, putem interaktivnih predavanja i radionica, polaznici/ce će imati mogućnost jačanja teorijskog znanja iz oblasti masovnih medija i novih informacionih tehnologija, kao i priliku za kritičku analizu masovne kulture i kulture zabave. Segment obuhvata domen novinarstva, etike, medijskog sadržaja, kreiranja medijskih poruka, društvenih mreža i novih medija i drugo, kao i sadržaje popularne kulture i kulture zabave, film i animirani film, muziku, strip.

U okviru praktičnog dela, polaznici/ce će imati mogućnost za rad u timovima, kreiranje sadržaja iz crossmedia storytelling pristupa – kao i istraživanje različitih medijskih formata, u skladu sa interesovanjima polaznika/ca, a sve uz mentorsku i tehničku podršku Zoomer produkcije. Sadržaji polaznika/ca će biti objavljivani na našem portalu.

Ovako koncipiran, ovo je program koji omogućava individualni razvoj, sveobuhvatno teorijsko i akademsko znanje, kao i praktično znanje i podršku za učenje, vežbanje i istraživanje. Program predstavlja spoj akademskog pristupa medjima, primenjenog praktičnog znanja i aktivizma.

OČEKIVANJA OD POLAZNIKA I POLAZNICA:

  • Redovno prisustvo na predavanjima i radionicama (na najmanje 80% programa)
  • Aktivna produkcija autorskog medijskog sadržaja (na dvonedeljnom nivou)
  • Učešće u propratnim aktivnostima (u dogovoru sa timom)
Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još