OSAM BOJA s1:e2 / HIV nije smrtna kazna / ZOOMER

Zdravo i dobrodošli ispod duge! 

Ako ste propustili prvu epizodu, mi smo Nemanja Marinović, Marina Milosavljević i Irina Radosavljević i kroz 8 nedelja vodićemo vas kroz kvir kulturu i istoriju na jedan specifičan način. 

Originalna zastava duginih boja ima osam boja, svaka boja ima svoje simbolično značenje koje je dodelio kreator zastave Gilbert Bejker, a mi smo svakoj boji dodelili važnu temu iz kvir kulture i istorije koju obrađujemo kroz prizmu pop kulture. 

Druga boja je crvena i znači život. 

Mnogo je tema koje možemo ovde obraditi, ali mi smo se odlučili za dve koje su zajednici bile među prvim asocijacijama. Prva asocijacija je – HIV i AIDS, a druga – zdravstvena zaštita trans osoba.

Kako je sutra Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a, govorimo o tome koji su to filmovi i serije najbolje prikazali borbu sa kojom su se suočavali pre svega gej muškarci i trans osobe na početku pandemije, ali i kakva je situacija danas i zašto za stigmu odavno više nema mesta.

HIV više nije smrtna kazna, ako znate svoj status. I zato – testirajte se. Danas je to bar dostupno i besplatno, a ako ste u Beogradu to možete uraditi svakog dana u Studentskoj poliklinici, kao i dva puta mesečno u prostorijama Prajd Info Centra.

CEO PODCAST SLUŠAJTE NA MIXCLOUD-u

ILI NA SOUNDER-u i ostalim stream platformama

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još