Novo lice Mladosti: Milica Janković

Nove sezona podkasta „Mladost“ započela je jako. Imali smo priliku da se bolje upoznamo sa novim voditeljima, studentima antropologije Dejanom Deksi Stošić i Aleksandrom Pašalićem.

Prva gošća nove sezone je bila Milica Janković- aktivistkinja, glumica, pesnikinja, novinarka i povrh svega jedna neverovatna osoba. Naši voditelji su Milicu pitali kakav je osećaj boriti sa svim izazovima i prevazilaziti ih i kako istrajati u svemu- uzevši u obzir činjenicu da je slepa.

U samom intervjuu se takođe doticala iskustava koje je proživela sa Deksi, kako se kreće koristeći štap i kako uživa u multimedijalnim sadržajima bez kojih niko od nas ne bi mogao da zamisli svoj život.

Muzika je itekako važna stavka za nju. U muzičkom intermecu je sa nama podelila pesmu u kojoj najviše uživa ovih dana:

Filmovi nisu nešto eksluzivno za ljude koji mogu da vide. Nije ni knjiga, nisu ni čet aplikacije- a Boga mi nije ni ljubav. Sve ono što upotpunjuje naše živote susreće i Milicu. Izazov je jedino snaći se u „mraku“. U ovom podcastu možete poslušati toplu ljudsku priču i takođe saznati kako slepe osobe iznajmljuju stan. Nije uopšte lako, ali sada već nije problem do njih. Problem je do ljudi koji su slepi u srcu i koji nemaju ni trunku razumevanja za sve koji nisu oni sami, ili nešto najsličnije njima. Milica nas je naučila puno tome- a na primeru nam je pokazala šta to znači biti čovek. Pratite nas i iduće nedelje i poslušajte neku novu ljudsku priču koja u biti možda jeste mlada, ali nikako nije za potcenjivanje.

Epizodu podcasta „Mladost“ u kojoj je gost Milica Janković možete pogledati ovde.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još