Novi hit Bojane Vunturišević dobio dreg premijeru

Novi hit „Money Money“ kojim se, posle skoro dve godine diskografske pauze, publici predstavila pevačica Bojana Vunturišević sinoć je u Beogradu doživeo svoju premijeru – i to u dreg performansu!

Pre nego što je sama stigla da pesmu izvede uživo, beogradska dreg kraljica ZZ Bottom ovu je pesmu izvela na svom performansu na zatvaranju festivala „Strike a pose“ u UK Parobrod. ZZ Bottom je dreg persona koju je za potrebe scenskih performansa kreirao Goran Vojinović, ljubiteljima podkasta poznat iz LGBT podkasta „Tetke“ koji vodi sa kolegom Milošem Kovačevićem i dreg kraljicom Alexis Plastic.

Iako je limpsync uobičajen za ovu vrstu dreg performansa, Goran se odlučio da nastupa uživo, a matricu je dobio od same Bojane Vunturišević.

„Pesma je izašla prošle nedelje i od kako je izašla ja je sve vreme slušam na repeat, ali pesmu još ljudi nisu otkrili suviše, i kako je novija, nisam mogao da nađem matricu tako da sam kontaktirao Bojanu i ona je rekla – naravno, pevaj Money biće mi čast! I ona mi je dala matricu i hvala joj puno i hvala Bassivity produkciji koja je to omogućila“, rekao je Goran za emisiju Zoomer Now pre svog nastupa.

Goran je u emisiji istakao i da je dreg scena dosta raznovrsna, a da se dreg kraljice uspešno „dovijaju“ kako bi pružile svoj maksimum, iako se u Srbiji dreg radi uz redovne dnevne poslove i nije nešto od čega se može živeti.

„Svaka čast svim kraljicama koje se dovijaju što se tiče kostima, nastupa i zaista pružaju jednu visoku produkciju za naše standarde“, zaključuje Goran.

Zoomer je bio sinoć na licu mesta, a kako je na ovaj performans reagovala Bojana Vunturišević možete pogledati u emisiji „Zoomer now“.

„Strike a pose“ je projekat koji su pokrenule studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu sa ciljem afirmacije dreg umetnosti kroz stvaranje bezbednog prostora za performans i rušenje stereotipa o marginalizovanim društvenim grupama. Ovaj dvodnevni festival obuhvatao je različite sadržaje, kao što je projekcija kultnog filma „Paris is Burning“ iz 1990. godine, nakon čega je usledila tribina na kojoj su govorili Vladimir Bjeličić i Andrej Ostroški u ime beogradskih dreg diva Markize De Sade i Dekadence, zatim radionice dreg šminkanja i na kraju velikog dreg performansa na kome su učestvovale mlade i neafirmisane dreg performerke – ZZ Bottom, Vesna MDMAzel, TeoDoll, Luna Lorelaj i Raki Strajk.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još