Nataša Pejašinović: influenserka sam postala slučajno

Na društvenim mrežama, u poslednjih nekoliko godina, primećujemo porast uticajnih influenserki i modnih blogerki, što mladim devojkama pomaže kada su u pitanju stil oblačenja, modni i beauty saveti. Moja današnja sagovornica, Nataša Pejašinović je jedna od naših najpoznatijih influenserki i studetnkinja medicine.

Nataša kaže da je veoma bitna dobra organizacija, posvećenost i ljubav prema onom čime želimo da se bavimo. Njena prva ljubav je medicina, a posao influenserke je nešto što se desilo – slučajno.

Pored uspešne karijere instagram modela i blogerke, ti si studentkinja Medinicskog fakulteta. Kako si odlučila da je medicina ono čima želiš da se baviš?

Oduvek su me interesovale prirodne nauke i išle su mi od ruke. Biologiju sam naročito zavolela zbog divne profesorke Ankice u srednjoj školi. Ljubav prema prirodnim naukama spojila se sa ljubavlju da pomažem drugima i eto medicine.

Kako se kod tebe rodila želja za poslom influenserke?

Influenserka sam postala slučajno. Od malena volim da se slikam i sredjujem i uvek sam to radila za svoju dušu. U nekom trenutku su različite instagram stranice počele da mi šalju svoje proizvode u zamenu za oznaku na fotografiji. Kako je broj pratilaca na mom profilu rastao tako sam se ja trudila da budem redovnija i da slike budu bolje. Pre 3 godine sam dobila prvu ponudu za plaćenu saradnju. Sada od Instagrama zaradjujem za džeparac što je super jer od medicine neću skoro (smeh).

Šta je ključ tvog uspeha i ako postižeš sve: da budeš influenserka, blogerka i studentkinja?

Nije mi od početka išlo sve od ruke, kao što znate obnovila sam godinu na fakultetu.

Stvari su krenule nabolje kada sam naučila da se organizujem, da pravim plan i da se istog držim. Sada obavezno učim svakodnevno, neki dan sat vremena, neki dan 6 sati ali rutina je jako važna.

Šta ti je instagram doneo a koliko ti je možda odmogao u životu?

Najvažnije od svega jeste da sam putem Instagrama upoznala divne ljude i stekla prijatelje. Za sada još uvek ne mislim da mi je odmogao u bilo čemu. Možda ponekad previše vremena provodim na telefonu pa me to odvlači od knjige, ali se trudim da doziram.

Kada govorimo o odeći, koju modu voliš I šta je ono u čemu se osećaš najprijatnije?

Najviše volim streetstyle i casual oblačenje. Naravno to je uskladjeno sa svakodnevnim potrebama i prilikama. Najprijatnije se osećam u farmerkama i košulji.

U kom pravcu misliš da se razvija moda u Srbiji i šta misliš da mladima nedostaje kada govorimo o stilu?

Čini mi se da se vraća moda 60ih i 70ih. Zvoncare su ponovo must have odevni komad, kompletići od tvida takodje. Mislim da nam svima nedostaje malo autentičnosti.

Da li slepo pratiš trendove ili se trudiš da uvek budeš autentična?

Pratim trendove ali ne slepo. Uvek se trudim da unesem malo kreativnosti u svoje kombinacije.

Koji je tvoj najbolji savet za mlade koji žele da upišu medicinu ili da se bave javnim poslom?

Medicinu upisivati samo ukoliko ste spremni na svakodnevno učenje i ako gajite veliku ljubav prema njoj. Što se javnog posla, njime može da se bavi samo onaj koji se dobro nosi sa konstantnom pažnjom. Meni lično to prija i u tome uživam.

 Mislim da je trenutno tržište prezasićeno influenserima i da bi se sada “probio” moraš biti zaista poseban i drugačiji.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još