Narodna skupština se pretplatila na „Lice ulice“

Društveno angažovani časopis „Lice ulice“, koji omogućava pripadnicima marginalizovanih društvenih grupa da prevaziđu finansijske izazove zarađujući od prodaje časopisa, pri čemu od svakog prodatog primerka dobijaju polovinu iznosa, sada će biti na listi časopisa na koji je pretplaćena Narodna skupština.

Naime, sve poslaničke grupe imaju pravo da od sekretarijata Narodne skupštine traže pretplatu na dnevne novine i časopise po izboru, ali do sada „Lice ulice“ nije bilo opcija. Krajem decembra prošle godine, na inicijativu Zeleno-levog poslaničkog kluba Ne davimo Beograd, zatraženo je da se omogući i pretplata na ovaj časopis. Inicijativu su podržali poslanički klubovi Demokratske stranke, Zajedno, Narodne stranke, Dveri, Ujedinjeni i Zavetnici.

Nadamo se da ćemo ovu 2022. godinu makar završiti, a 2023. započeti solidarnošću i misleći na one kojima je pomoć najpotrebnija. LICEULICE se bavi socijalnom pravdom, tolerancijom, solidarnošću, umetnošću i kulturom i brojnim drugim angažovanim temama važnim za društvo. Najbitnije, LICEULICE omogućava ugroženim ljudima da prevaziđu beskućništvo ili zdravstvene probleme i prodavajući časopis zarade„, istakao je tada pokret Ne davimo Beograd.

Od 25. januara to je i moguće. Kako su na Instagramu objavili Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, generalni sekretarijat Narodne skupštine pismeno je potvrdio ovu odluku. Sada će narodni poslanici moći da se pretplate na časopis, što će poboljšati položaj prodavaca kojima je on od krucijalnog značaja.

Foto: Dobrica Veselinović, printscreen

Naslovna fotografija: Liceulice

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još