NAJISTAKNUTIJA MLADA NOVINARKA U 2023. GODINI

U ovakva vremena baviti se novinarstvom je hrabrost… od napada na radnom mestu, do napada na ulici prilikom izveštavanja, pretnji zbog istraživačkih tema – novinari su svakodnevno meta. Ipak mnogo je novinara, posebno mladih novinara, koji se ne plaše da se bore za istinu, i da menjaju svet na bolje.

Ponosni smo što smo se ove godine našli rame uz rame sa njima i što je i jedan naš tekst – kolumna Stefana Mihajlovskog o pomirenju LGBT+ zajednice i crkve – nagrađen drugom nagradom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti za online medije.

A evo šta ste vi rekli – ko su mlade novinarke koje su obeležile godinu.


Sa 14% glasova podržali ste novinarku ISTINOMERA i fact checkerku Nikoliju Čodanović. Nikolija je ona osoba koja proveri svaku informaciju i kaže nam šta nas sve lažu, ali još važnije – Nikolija je osoba koja je hrabro izašla iz zatvorenosti redakcija na društvene mreže i kreirala viralne postove upravo na ove teme. Reach joj je ogroman, a doprinos medijskoj pismenosti nacije još veći.

Izvor: datajournalism.com

Sa 24% glasova podržali ste novinarku Dejanu Cvetković, koja je ove godine dobila i prvu nagradu Poverenika za tekst ,,Kako do mesta u Sigurnoj kući” koji je objavljen u nedeljiku Vreme. Dejana se ne libi da otvori teške teme, kako u svojoj lokalnoj zajednici, tako i u širem društvu i sigurno je jedan od najhrabrijih glasova mladih.

Izvor: linkedIN

I naravno, sa 62% vaših glasova nagrađena je novinarka CINS-a Ivana Milosavljević koja se hrabro izložila kako bi se infiltrirala u kontakt centar SNS-a i otkrila razne malverzacije kojima smo svedočili u predizbornom procesu. Verovatno najvažniji tekst ove godine i ogromna, ogromna hrabrost.

Izvor: cins.rs
Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još