Mladi tribinama podižu svest o ženama u različitim oblastima

Koliko imena žena u kulturi ili nauci ćete se setiti na prvu loptu? A koliko muškaraca?

U određenim sferama žene nisu dovoljno vidljive, a ekipa mladih želela je upravo to da promene. Tribinom u Beogradu posvećenom ženama u nauci skrenuli su fokus na položaj žena u tehničkim naukama sa ciljem da osnaže i motivišu više mladih žena da se bave tehničkim naukama.

Ovom tribinom želimo da podstaknemo promene, promovišemo inspirativne uzore, kao i da pokrenemo dublju diskusiju  o iskustvima žena u tehničkim naukama, njihovim perspektivama na industriju i kako zajedno možemo raditi na stvaranju inkluzivnijih i ravnopravnijih tehnoloških zajednica„, ističu.

Tribina je održana 26. oktobra 2023. godine, a na njoj su govorile prof. dr Lidija Matija, inženjerka mašinstva sa katedre biomedicinskih nauka i doc. dr Marija Todorović, inženjerka građevinarstva sa katedre za materijale i konstrukcije.

Druga tribina održana je u Nišu sa osnovnom temom – žene u kulturi. Drugom tribinom skrenuli su pažnju na dobrinos žena kulturi i umetnosti, a gošće su bile Lea Stanković, Mina Nikolić i Neda Nikolić.


Kampanja je realizovana u okviru regionalne inicijative „Youth 4 Inclusion, Equality & Trust“ (Mladi za inkluziju, jednakost i poverenje) koju realizuju Fondacija Ana i Vlade Divac i Populacioni fond Ujedinjenih nacija u Srbiji, u saradnji sa UNDP Srbija, UNESCO i UN Women, uz finansijsku podršku Fonda za izgradnju mira generalnog sekretara UN-a.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još