Mislili ste da je „Uvod u anatomiju“ najdugovečniji? „Trgovci automobilima“ obeležavaju 20 godina emitovanja

Kada govorimo o dugovečnim serijalima, verovatno će nam prvo pasti na pamet serija „Uvod u anatomiju“, koja je obnovljena i za svoju jubilarnu 20. sezonu i već dve decenije je sastavni deo naših života. Međutim, postoje serije koje su i dugovečnije od nje, kao što su „Family Guy“ koji već ima 21 sezonu, „Red i zakon“ i naravno „Simpsonovi“ koji su sa nama već 34 godine.

Međutim, sve su ovo veliki igrani serijali, ili animirani, i svakako je retkost i veliki uspeh imati milionski auditorijum širom sveta već decenijama – ali kada su u pitanju klasični televizijski serijali – ovakav kontinuitet je još ređi. Tako nešto u Srbiji ima „Slagalica„, koja je sa nama već trideset godina, a u svetu jedan od najvećih serijala ovog tipa, koji je od svojih autora Majka Bruera i Marka Elvisa Preslija napravio zvezde jesu „Trgovci automobilima“.

Ovaj serijal ove godine obeležava dvadesetu godišnjicu postojanja i tim povodom pokreće novu sezonu koja će se emitovati od 5. aprila u 20 časova na kanalu Discovery. Dobro poznati kralj trgovine automobilima, Majk Bruer i vrhunski mehaničar Mark „Elvis” Presli i u novoj sezoni će kupovati različite legendarne modele koje će sređivati u svojoj radionici u srcu idiličnog Oksfordšira u Engleskoj s ciljem da od toga dobro zarade.

Nova sezona imaće deset epizoda, a emitovaće se na pedeseti rođendan jednog od zaboravljenih heroja britanske automobilske industrije – Triumph Dolomit Sprint. Triumph se odlično pokazao u vožnji, međutim njegova popularnost bila je kratkog veka jer se 1973. svet zaljubio u druge automobile, pa je proizvedeno svega 23.000 komada. Trgovci automobilima odlučuju da nabave baš Triumph, ali Majk pronalazi još jednu zvezdu iz tog doba za koju tvrdi da je i bolja – Ford Escort Mexico.

Sada Elvis ima pune ruke posla – automobil koji je Majk kupio ima snagu, ali mu karburator ne funkcioniše dobro, prenosnik je pokvaren, limarija je krpljena, a ni enterijer nije u najboljem stanju. Kako bi dokazali da je Triumph bolji od poznatog Ford Mexico modela iz sedamdesetih godina prošlog veka, Majk i Elvis ulažu dodatne napore u svoj rad. Kroz svih deset epizoda, Elvis će primeniti svoje iskustvo stečeno u radu za McLaren u Formuli 1 u restauriranje različitih automobila.

U proteklih 20 godina, serijal „Trgovci automobilima“ emitovan je u čak 120 zemalja, a najskuplja kupovina i preprodaja bio je Austin Healey B17, kupljen za 35.000 dolara i prodat na aukciji za 75.000. Na drugom mestu je Lamborghini Urraco kupljen 2013. godine – koštao je 21.000 funti, a prodat je za 35.000.

Inače, Majk je imao samo 15 godina kada je kupio svoj prvi automobil – Mini koji je bio oštećen u sudaru, a koštao je svega 25 funti, dok je popravka iznosila 300 funti. Nakon toga, Majk je prodao ovaj auto za 800 funti.

U novoj sezoni, osim na modelu Triumph Dolomite Sprint, Majk i Elvis će raditi i na automobilima: Porsche 911, Austin Vanden Plas, Maserati 4200, Rolls Royce Silver Spirit, Toyota BJ40 Landcruiser, Volvo 240, Ford Focus ST i Audi Coupe.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još