Minja Bogavac večeras premijerno „mrzi pozorište“

Na svetski dan pozorišta, večeras od 20h na sceni Reflektor teatra u Dorćol Platz-u u Beogradu Minja Bogavac izvodi svoj autorski i autobiografski performans „Mrzim pozorište“.

Ali, ne mrzi ga stvarno. U njemu je od svoje dvadesete godine. Sada ima četrdeset jednu. Ali o njemu govori, direktno i lično, kritički i realno.

O ovisničkoj prirodi izvođačkih umetnosti. O pandemiji, kao pokušaju odvikavanja. O rekovalescenciji, umoru i beznađu. O posvećenosti, ljubavi i strasti. O nasilju i sujeti. O otkazivanjima, iz političkih i svih drugih razloga. O pozivu kao ukusu, o ukusu kao karakteru i karakteru, kao sudbini. O besmislu oponašanja sveta, koji je besmislen„, o tome će biti reči na večerašnjem performansu, obećava autorka.

Ono što sigurno možemo da očekujemo jeste performans iz potpuno dručagijeg ugla.

Performans kombinuje pozorišnu teoriju, praksu i ličnu ispovest umetnice, nakon dve decenije pozorišnog rada. Performans je duhovit, satiričan, ironičan. U svojoj eksplicitnoj nameri da omalovaži pozorišnu umetnost i njen značaj u društvu, zapravo priča priču o igri – kao smislu života, kao najvažnijoj stvari na svetu„, navodi se u saopštenju Reflektor Teatra.

Više informacija o kupovini karata možete pronaći na veb-sajtu Reflektor teatra.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još