Luke Black u finalu Evrovizije, Švedska i Finska očekivano dominantne

U uzbudljivom prvom polufinalu Evrovizije koje je održano sinoć naš predstavnik uspeo je da se plasira u veliko finale koje će se održati u subotu.

Gledaoci iz Srbije i ove godine su držani na tankom ledu maltene do samog kraja, jer je ime naše zemlje pročitano pretposlednje. To naravno ne znači i da smo imali manje glasova publike od ostalih takmičara, podsećanja radi Konstrakta je prošle godine u polufinalu pročitana poslednja. Tačne informacije o broju glasova u polufinalima biće objavljene tek nakon finala.

Ono što u ovom trenutku zasigurno znamo jeste da će Luka nastupiti u prvom delu finalne večeri, a ko će mu još biti konkurencija saznaćemo nakon drugom polufinala u četvrtak.

Iz prve polufinalne večeri u finale su se, potpuno očekivano, plasirale i Švedska i Finska – koje su ovogodišnji ubedljivi favoriti. Švedskoj su nakon polufinala šanse za pobedu blago porasle, te joj kladionice predviđaju 45% šanse za pobedu, dok je na drugom mestu Finska sa 22% šansi. Za one koji su propustili, Švedsku ove godine predstavlja pobednica iz 2012. godine Loreen koja ima šansu da obori tri svetska rekorda – da izjednači svoju zemlju sa Irskom po broju pobeda u istoriji Evroviziji, kao i sa Ukrajinom po broju pobeda u ovom veku – dok će ona sama postati prva osoba u ovom veku, a druga u istoriji, koja je pobedila na Evroviziji dva puta.

Nakon polufinala rast šansi na kladionicama vidljiv je i kod sjajne Izraelke koja je plesom sinoć oduševila Evropu i trenutno joj se predviđa ulaz u top10 u subotu, kao i predstavnici Norveške koja se uprkos vokalnim problemima u uživo nastupu i dalje visoko kotira. Podršku publike iz Evrope dobili su i Česi, Švajcarci, Moldavci, Portugalci, kao i naše komšije iz Hrvatske koje, zanimljivo, za sada imaju najviše pregleda na polufinalnom nastupu.

Drugo polufinalno veče održava se u četvrtak, kada će nam se predstaviti još 16 evropskih zemalja, a potom sledi finalni okršaj u subotu kada će se saznati ko ove godine osvaja titulu.

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još