LAB FDU učestvuje u globalnoj akciji Climate Change Theatre Action

Poslednjeg dana festivala „Pozorište čuda“, 5.11. u 20h publika će imati priliku da prisustvuje scenskom izvođenju „Neću više, mama!“, koje je u svoj program uvrstila globalna inicijativa Climate Change Theatre Action. Scensko izvođenje, u režiji Ive Olujić, predstaviće sedam tekstova koji na različite načine tretiraju temu klimatskih promena.

Climate Change Theatre Action je projekat koji podržava, ali i bijenalno prikazuje različite izvođačke prakse umetnika i organizacija širom sveta koje se bave temom klimatske krize, sa željom da se kroz umetnost ukaže na ove probleme, kao i da se podstakne globalna zajednica na promišljanje i, pre svega, delovanje u ovom polju.

Odmah nakon ovog događaja, uslediće tribina pod nazivom „Dajmo sebi šansu – mladi i klimatske promene’’ koja će se baviti temom klimatskog aktivizma kod mladih. Sa učesnicima tribine razgovaraće se o načinima na koje se mladi mogu motivisati da se informišu i učestvuju u borbi protiv zagadjenja i klimatskih promena.

Stvarajući poligon za razgovore o temi klimatskih promena koja se tiče svih nas, Festival „Pozorište čuda“ želi da otvori dijalog na ovu temu, podstakne mlade na razgovor, te ukaže na značaj individualne uloge u borbi protiv klimatske krize. Vreme za akciju je sad!

Svi programi u okviru festivala koji traje od 3. do 5. novembra su besplatni, a kako biste obezbedili svoje mesto usled ograničenih kapaciteta, prijavite se putem linka.

Festival se organizuje u okviru dvogodišnjeg međunarodnog projekta CURIOUS (Culture as a Unique Resource to Inspire, Outreach and Understand Science), koji Laboratorija interaktivnih umetnosti realizuje zajedno sa partnerima iz Italije, Bugarske i Belgije, a uz podršku Kreativne Evrope, Ministarstva kulture RS i Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još