Konstrakti iz sata u sat rastu šanse za pobedu

U sinoć održanom drugom polufinalu izbora za pesmu Evrovizije, naša predstavnica Konstrakta uspela je da se plasira u veliko finale, koje se održava sutra u Torinu. Konstrakta će u finalu nastupiti pretposlednja, pod rednim brojem 24.

Sinoćno polufinale donelo je veliko uzbuđenje gledaocima iz Srbije, s obzirom na to da je naša zemlja sa liste finalista pročitana poslednja. Ovo, međutim, ništa ne znači jer se imena zemalja čitaju po nasumičnom redosledu i nemaju veze sa plasmanom koje su zemlje ostvarile u polufinalu. Rezultati polufinalnih glasanja biće objavljeni nakon finalne večeri.

Pored naše zemlje, u finale su uspeli da se plasiraju predstavnici Belgije, Azerbejdžana, Finske, Australije, Estonije, Rumunije, Poljske, Belgije, Švedske i Češke.

Sudeći po reakcijama u Torinu i ovacijama publike koja je sve vreme tapšala u specifičnim delovima Konstraktine koreografije, Srbija ima čemu da se nada u finalu. Od sinoć do ovog trenutka, naše kvote na kladionicama su porasle, tako da se trenutno nalazimo na sedmom mestu, i prestigli smo Grčku, Norvešku i Holandiju koje važe za favorite prvog polufinala. Ispred nas se još uvek nalazi Poljska, kao i Švedska koja je potvrdila status najvećeg favorita drugog polufinala i nalazi se na ubedljivom trećem mestu. Veće šanse za pobedu od nas trenutno imaju i zemlje „velike petorke” – Španija, Italija i Velika Britanija, kao i ubedljivo najveći favoriti od prvog dana – predstavnici Ukrajine, kojima kladionice daju 60% šanse da ove godine odnesu pobedu.

Kada su u pitanju pregledi na zvaničnom jutjub kanalu Evrovizije, Konstrakta je najveći favorit i od sinoć do ovog trenutka već njen polufinalni nastup pregledan je milion i 600 hiljada puta, što je više od svih nastupa u sinoćnom polufinalu, ali i od nastupa sa prvog polufinala. Sa nama se po broju pregleda izjednačila jedino Moldavija, dok je jedina zemlja koja ima više pregleda Ukrajina, kao i Albanija koja se nije plasirala u finale.

Pored neosporno kvalitetne i efektne pesme, koja je skrenula pažnju evropske javnosti, ono što nam dodatne ide u prilog jeste i raspored zemalja u finalu. Naime, Srbija je jedina zemlja iz regiona (ex-yu) koja će nastupiti u finalu, tako da se možemo nadati glasovima komšija, kao i glasovima naše, ali i komšijske dijaspore. Ukoliko se glasovi žirija poklope sa glasovima novinarima, koji su Konstraktu stavili na visoko peto mesto, možemo sutra očekivati visok plasman, možda i najbolji plasman nakon trećeg mesta koje je pre tačno deset godina osvojio Željko Joksimović sa pesmom „Nije ljubav stvar“.

Nemanja Marinović
Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Korona je stigla u Severnu Koreju – ili je groznica?

Otkako se virus proširio iz Vuhana u Kini, skoro sve zemlje sveta imale su kontakt sa kovidom. Virus je stigao čak i...

Leksikon s2:ep17 /Marko Milivojević

Poželeti da saznaš  životnu priču ponekad podseća na nemoguću misiju. Leksikon je te nemoguće misije pretvarao u moguće. Barem iz dosadašnjeg iskustva.

O ljubavi i ćutanju: Promocija pesničkog prvenca Bosiljke Ostojić u KC Gradu

Promocija pesničkog prvenca „Još par reči o ćutanju" mlade autorke Bosiljke Ostojić održaće se 25. maja od 19h u KC Gradu. 

„Miredita, dobar dan”: festival otvoren uz lažne dojave o bombi

Izložbom „Sve naše suze” otvoreno je deveto izdanje festivala „Miredita, dobar dan”, koji će trajati do 28. maja na više lokacija u...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još