Kineski festival svetla u slikama

Peti po redu Kineski festival svetla održava se u Limanskom parku u Novom Sadu i na Sava Promenadi ispred Galerije u Beogradu. Šarenilo svetlosnih lampiona koji su uključeni prvog dana festivala u 17h po našem vremenu, a u ponoć po kineskom, obeležilo je početak kineske Nove godine.

Raduje me što je ovaj festival postao tradicionalan, što predstavlja radost za decu i sve generacije. Svake godine imamo neke novine, nove lampione, instalacije. Svratite na festival i uživajte u magičnim lampionima“ izjavio je umetnik i osnivač festivala Slobodan Trkulja koji već godinama uživa popularnost u Kini i koji je predstavljao Srbiju u Novogodišnjem programu na televiziji CCTV, najgledanijoj emisiji na svetu.

Lampioni će do 5. februara sijati svakog dana od 17 časova u Novom Sadu i Beogradu. Ulaz za sve posetioce u oba grada je besplatan.

Za posetioce u Beogradu, unutar Galerije kod ulaza broj 5, svakog vikenda do 5. februara, u 17 časova biće priređena tradicionalna kineska ceremonija pravljenja i pripremanja čaja, tokom koje će biti posluženi aromatični kineski čajevi, dok će prvog dana festivala posetioci imati priliku da učestvuju u kursu izrade tradicionalne kineske hrane – „dumplings“.

Novosađani će uživati i u dodatnim sadržajima, jer će u Limanskom parku biti postavljeni štandovi sa tradicionalnom kineskom hranom i suvenirima.

Atmosferu možete pogledati u našoj fotogaleriji.

Fotografije u tekstu i naslovna fotografija: Đorđe Tomić

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još