Kako izgleda borba sa multipla sklerozom: dokumentarac o Selmi Bler

Priča poznate glumice Selme Bler koja se bori sa multipla sklerozom prikazana je u dokumentarnom filmu koji je režirala Rejč Flajt. Ovaj film je intiman je pogled na godinu dana glumice nakon što joj je dijagnostifikovana autoimuna bolest.

Duboko lična priča o otpornosti „Predstavljanje, Selma Bler“ u centar pažnje stavlja ženu koja se bori sa svojom bolešću i izazovima kao što su seciranje duboko ukorijenjenih mitova o lepoti, kolektivni strah oko invaliditeta i smrtnosti, kao i borbu za samoprihvatanje i potragu za spokojem.

Bogat njenom prepoznatljivom duhovitošću i humorom, film prati Bler dok se miri s dijagnozom koja joj je promenila život i započinje putovanje monumentalne tranzicije.

Izuzetno sam zadovoljna i ponosna što je Warner Bros. Discovery dom za moj filmski „debi” i što verujem u moć pripovedanja kao načina da nas sve poveže. Možda sam ja tema ovog filma, ali nadam se da će svako videti sebe u njemu i pronaći malo snage i radosti za koje možda nisu znali da ih imaju” istakla je Bler.

Foto: WB Discovery promo

Rediteljka filma je istakla da je veza između nje i glumice bila trenutna, zbog čega je vrlo srećna što je dobila priliku da ispriča njenu priču.

Od našeg prvog zajedničkog FaceTime susreta odmah sam shvatila ko je ona — razoružavajuća, šarmantna, stvarna i istinita” istakla je rediteljka i dodala: „Od samog početka sam želela da ispričam ovu priču o drugačijem načinu postojanja u svetu. Počastvovana sam što mi je Selma dala poverenje da ispričam njenu priču. Ne mogu biti srećnija što sam deo Warner Bros. Discovery porodice”.

Selma je snaga prirode, glumica, majka, a sada i glasnogovornica osoba s invaliditetom. Njena hrabra borba protiv MS-a i njena otvorenost da kroz suze i smeh podeli svoju duboko ličnu priču čine je simbolom ogromne istrajnosti koja nam je svima sada potrebna”, istakla je Igal Svet, potpredsednica u Warner Bros. Discovery.

Film će gledaoci imati prilike da pogledaju premijerno na kanalu TLC u utorak, 30.maja u 21h, a nakon toga i putem HBO Max striming usluge.

Foto: WB Discovery promo

Naslovna fotografija: WB Discovery promo

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još