EDIT Vlog s1:e2 / Samo su mržnji otvorene granice / Zoomer

Od prvog pika prvog talasa migrantske krize iz 2015. godine susrećemo se sa različitim novinskim naslovima, glasinama, lažnim vestima i povremenim fizičkim napadima na ljude koji u javnom diskusu dele jedan kolektivni identitet – migranta. Govori se o otimanju poslova, o izmišljenim zločinima, mobilnim telefonima i ceni odeće koju nose ljudi koji su izgubili gotovo sve na ovom svetu. Takav narativ rezultovao je upadom u migrantski kamp tokom epidemije koronavirusa i potpune zabrane kretanja migranata, zaustavljanjem taksija koji prevoze migrante u Apatinu, prebijanjem mladića od strane policije i najavom “čišćenja parka ispred Ekonomskog fakulteta”.

U vreme kada su granice zatvorene, strah i dalje nesmetano putuje. Zato Jana Šarić razgovara o narativu mržnje i o tome koliko je toksično živeti u društvu koje svakodnevno kocka sa ljudskim sudbinama sa Lazarom Marinković, novinarkom BBC-a na srpskom i Nikolom kovačevićem, pravnikom i stručnjakom iz oblasti ljudskih prava.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Najnovije

Šta te čeka na Pravoslavnem bogoslovskem fakultetu, vol. I

Bliži ti se kraj srednje čkole, a ne znaš šta bi d'upišeš? Dosadno ti u životu i 'oćeš na fakultet? Dozvoli da...

O ljubavi i ćutanju: Promocija pesničkog prvenca Bosiljke Ostojić u KC Gradu

Promocija pesničkog prvenca „Još par reči o ćutanju" mlade autorke Bosiljke Ostojić održaće se 25. maja od 19h u KC Gradu. 

Jachim Zoomira nedelju 073

Nekrofilija u medijima postoji i zbog vas.

Gol protiv stigme: Milica Pavlović i fudbalerke sa Daunovim sindromom

U sportskoj dvorani kampusa Univerziteta u Banjaluci odigrana je utakmica „fudbalom protiv stigme" u kojoj su fudbalsko umeće pokazale devojke sa Daunovim...

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još