Dodeljene nagrade za najbolje trke u Srbiji

U sredu, 12. aprila u Hotelu Hajat održana je dodela nagrada najboljim trkama u Srbiji po izboru čitalaca sajta trčanje.rs.

Od svog nastanka 2009. godine trčanje.rs je javni servis za sve one koji se bave trčanjem u Srbiji, bilo da su oni trkači početnici, učesnici na trkama ili organizatori trka. Kalendar događaja na ovom sajtu je najveći kalendar trka u regionu i zato su urednici sajta odlučili da pored same informacije kada i gde se održavaju trke, od ove godine čitaocima pruže mogućnost da trke i ocene.

Uroš Zmijanac, urednik sajta je prilikom uručenja nagrada izjavio: „Procena je da na trkama u Srbiji učestvuje nešto manje od 20% ljudi koji inače trče. Verujemo da, kroz zajednički napor i rad, možemo da motivišemo sve one koji trče po ulicama gradova i parkovima da uzmu učešće na nekoj od trka kojih je u 2022. bilo preko 120 u celoj Srbiji”.

Više od 1500 učesnika na trkama i čitalaca sajta glasalo je za svoje omiljene trke u četiri kategorije: trail, OCR (trke sa preprekama), polumaratoni i maratoni, trke do 10km. Ocene su se odnosile na nekoliko kategorija organizacije počevši od registracije i plaćanja, do same trke i startnog paketa. Trkači su ostavljali i svoje pohvale, kritike i sugestije u komentarima. Svaki trkač mogao je da glasa samo za trku na kojoj je učestvovao.

U kategoriji OCR trka, najbolja je bila Wild West OCR 2.0 iz Ovčarsko-Kablarske klisure. Drugo i treće mesto su zauzele Cerska Bitka OCR odnosno OCR Trka Heroja Zero36 iz Kraljeva. U kategoriji najboljih trka do 10 kilometara, od ukupno 30 trka koje su se održale prošle godine, pobednik jehumanitarna trka Dok dišem, nadam se Udruženja CF Srbija. U pitanju je trka koja je organizovana u Novom Sadu u maju 2022, mesecu podizanja svesti o cističnoj fibrozi. Drugo i treće mesto su zauzele trke Dragutin Tomašević iz Petrovca na Mlavi i Trka za Šumarice iz Kragujevca.

Prošle godine održalo se dvadeset i pet polumaratona i maratona na teritoriji republike Srbije. Prvo mesto po oceni čitalaca sajta zauzeo je Čačanski polumaraton, nakon kog se našao Somborski polumaraton i trka Mala sveta gora. U ukupnom zbiru od čak 35 trail trka Beljanica trail, koja je po prvi put održana 2022, osvojila je prvo mesto. Na drugom mestu se našao Rocky trail, dok se na trećem mestu našla Tara Ultra Trail.

U sklopu događaja održao se i panel sa dve teme Trka je više od trčanja i Trke iz ugla sponzora. Na ovom panelu koji je bio posvećen odživosti trka Jelena Krstić iz Intersporta je istakla da je za njihovu kompaniju najveći izazov da izaberu koji događaj će podržati, jer ih trenutno ima jako puno u Srbiji, ali da je najvažnije pri odabiru da se oni poklapaju sa vrednostima brenda.

Naslovna fotografija: Miloš Nikodijević

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još