Dan mladih: mladi ljudi koji nas inspirišu

SREĆAN MEĐUNARODNI DAN MLADIH!

Mnogo je mladih, uspešnih i inspirativnih ljudi, koji su obeležili prvi period ove godine. Ovo je samo mali broj njih koje smo izabrali jer su na nas ostavili najjači utisak.

⚡⚡⚡⚡⚡

Matematička gimnazija. Mladi matematičari i fizičari osvojili su svetska priznanja. Mladi matematičari su osvojili četiri medalje na 62. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi – Dobrica Jovanović zlato, Mateja Vukelić i Veljko Radić srebro, a Miloš Milićev bronzu. Fizičari su se takođe okitili sa četiri medalje i to na Nordijsko-baltičkoj olimpijadi – Dušan Beguš i Petar Samardžić zlato, Igor Engi srebro, a Nikola Lakić bronzu.

⚡⚡⚡⚡⚡

Evropsko atletsko prvenstvo za juniore i juniorke. Talin, Estonija. Ivana Ilić je postala prva sprinterka u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu – srebro na 100 metara, a Adriana Vilagoš, koja već četiri godine drži najbolji rezultat na svetu u svojoj uzrasnoj kategoriji za 400 i 500 gramsko koplje – sada je koplje bacila do evropskog srebra.

⚡⚡⚡⚡⚡

Dejana Dexi Stošić. Aktivistkinja koja je već okićena većim brojem svetskih nagrada. Bila je ambasadorka mladih Srbije u EU – mreža Žene protiv nasilja (WAVE) i jedna od koordinatorki i vršnjačka edukatorka SOS Kutka za devojke Vranje, predstavljala je program Odbora za ljudska prava Vranje u Londonu, a ove godine dobila i nagradu kao jedna od sedam najinspirativnijih mladih edukatorki o ljudskim pravima na svetu.

⚡⚡⚡⚡⚡

Zoi. Mlada pevačica koja je za kratko vreme uspela da izađe iz okvira „sestričine Nataše Bekvalac“ i stvori svoj put i stil. Pesma „Nirvana“ i odličan, futuristički spot za čije potrebe je kreiran čitav „Zoeyland“ obeležili su ovo pop-kulturno leto.

⚡⚡⚡⚡⚡

Lana Nikolić. Doktorantkinja, novinarka, aktivistkinja. Velika inspiracija i motivacija, devojka koja svojim aktivističkim i novinarskim radom ruši tabue kada su u pitanju osobe sa hendikepom i podiže svest o izazovima i (ne)vidljivosti u društvu. U svom novinarskom radu posebno se bavi mladima.

⚡⚡⚡⚡⚡

Mladi glumci i glumice. Sve je više mladih koji uspevaju da prokrče svoj put u umetnost – kroz film, televiziju ili pozorište. Imamo tu sreću da sa mnogima od njih delimo svakodnevni prostor i zato ćemo izdvojiti glumce i glumice Reflektor teatra koji stvaraju neverovatne stvari u neverovatnim uslovima.

⚡⚡⚡⚡⚡

Mladi sportisti Srbije na Olimpijskim igrama. Jovana Preković, Milica Mandić, Zurab Datunašvili, Tijana Bogdanović… ali i svi ostali, nagrađeni ili nenagrađeni. BRAVO!

Nemanja Marinović
Kad ne uređuje tekstove, bistri politiku. Kad ne bistri politiku, bistri pop kulturu.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još