Da li se čujemo?

NVO Popularna demokratija u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju (WFD) sprovodi projekat “Da li se čujemo?”, čiji je cilj da informiše mlade o značaju političke participacije, demokratskih procesa, izbornih pravila, ali i da informiše javnost o temama koje interesuju mlade.

Projekat će se realizovati kroz simulaciju izbora u 10 gradova/naselja u Srbiji. Mladi će na simuliranim izborima imati ponuđene zamišljene političke stranke koje će predstavljati određene političke ideologije, zasnovane na uvidima iz prethodnog onlajn istraživanja, a prema interesovanjima srednjoškolaca.

Na improvizovanom biračkom mestu, prethodno obučeni edukatori i edukatorke (studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu), uspostaviće štand za glasanje, voditi razgovor sa „glasačima“ i sprovesti kratko anketno istraživanje. Nakon analize podataka prikupljenih sa izbornih listića i iz anketnog istraživanja, biće organizovana tribina na kojoj će javnosti i medijima biti predstavljeni rezultati.

Simuliranim izborima prethodi onlajn kampanja namenjena srednjoškolcima na društvenim mrežama Instagram i TikTok, na profilima @dalisecujemo2023 i @popularnademokratija, na kojoj će biti predočen značaj političkog i društvenog angažovanja.

Projekat je namenjen srednjoškolcima od 16 i 17 godina koji još uvek nisu stekli pravo glasa.
Simulirani izbori biće održani u Beogradu (Stari Grad i Mladenovac), Mladenovcu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Zrenjaninu, Požarevcu, Prokuplju, Novom Pazaru i Kragujevcu.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još