Civilno društvo u Srbiji: sposobnost prilagođavanja i napretka u promenjivim vremenima

Danas i sutra se u Beogradu održava konferencija „Civilno društvo u Srbiji: sposobnost prilagođavanja i napretka u promenjivim vremenima“, uz prezentaciju projekta „Za snažnije građansko društvo – građani na delu“.

U toku konfrencije učesnici će razgovarati na temu jačanja sposobnosti predviđanja i prilagođavanja civilnog društva na promene, u današnjem društvu koje je u mnogome teško predvidljivo, te prilagađovanja i napretka u ovim promenjivim vremenima. Biće prezentovana Resiliency+ metodologija razvijena za potrebe civilnog društva, kao i novi projekat koji će upravo to imati za cilj.

Poseban i važan segment čini Pop Culture Challenge, koji osnažuje korišćenje pop kulture za promovisanje demokratskih normi, kao i važnost kreativnih izazova za angažovanje zajednice.

Konferenciju organizuju PartnersGlobal Srbija, Partneri Srbija, CANVAS, Građanske inicijative, DT Institut i Evropski centar za neprofitno pravo, uz podršku USAID i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Neki od govornika i govornica biće Brooke Isham, direktorka Misije USAID u Srbiji, Richard Kohli, direktor Švajcarske kancelarije za saradnju u Beogradu, Melina Papageorgiou, šefica Sektora za upravu Ambasade Švajcarske, Luis Gomez Chow, direktor Programa PartnersGlobal, Jelena Hrnjak, programska menadžerka Atine, Vojkan Arsić izvršni direktor Centra E8 i drugi.

Naslovna fotografija: Luis Quintero / Pexels

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još