Betmen i Robin ponovo u Beogradu

Betmen i Robin ponovo u Beogradu!
Epizoda dva – Povratak Betmena, predstava u nastajanju, biće održana sutra od 20h u Dorćol Platzu u Beogradu.

U pitanju je predstava u nastajanju BETMEN ROBIN BEOGRAD, dramatizacija romana – klepsidre, Jelene Bogavac „Betmen nad Zvezdarom / Robin sa Krsta” koji je ove godine izašao u dopunjenom reizdanju „Portilibrisa“ i potvrdio se kao kultni roman dve sudarene beogradske generacije mladih: sudar uličnih poetika devedesetih i dvehiljadedvadesetih .

Roman je nastao od dokumentarnog materijala, iz mase razgovora i intervjua, zatim romantizovanih i dramaturški modeliranih. U predstavi igraju ljudi koji su u stvaranju materijala za knjigu bili glavni saradnici: Aleksa Bugarčić, Igor Marković, Anton Gerzina, Pavle Grebenar i Marko Panajotović.

Ovo je druga epizoda predstave u nastajanju. Svaka epizoda je sve duža predstava sa sve više elemenata. Ovaj ambiciozan zahtev – da se ispričaju dve knjige i desetak sudbina – biće završen u avgustu, premijerom treće i poslednje, finalne epizode predstave. Prva epizoda Robin sa Krsta izvedena je u Bitef zoni u maju mesecu.

Režija predstave potpisuje Jelena Bogavac, za muziku su zaduženi Igor Marković i Anton Gerzin, a za kostim Aleksandar Kovačević.

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još