„Betmen i Robin“ otvaraju desetu sezonu Reflektor Teatra!

U desetu, jubilarnu godinu svog postojanja i sezonu pod naslovom „Za desetku“, Reflektor teatar ulazi premijerom predstave BETMEN ROBIN BEOGRAD, autorke i rediteljke Jelene Bogavac.

Predstava je nastala po romanima „Betmen nad Zvezdarom“ (1996) i „Robin sa Krsta“ (2020), koje je autorka dramaturški ukrstila, adaptirala i prevela na jezik postdramskog pozorišta. Premijera će biti izvedena 15. januara, u 20h, na Sceni reflektor teatra u Dorćol Platzu, a reprizna izvođenja su zakazana za 24. januar, 10. februar i 2. mart 2022. godine.

BETMEN ROBIN BEOGRAD su komad o susretu dve generacije mladih, u Beogradu devedesetih i Beogradu danas. Generaciju koja je bila mlada devedesetih, zamenila su njiihova već odrasla deca.

Obe generacije bave se pitanjima pravde, pobune, herojstva i super-herojstva. Obe generacije žele slobodu. Obe genercije žele novac, da je kupe. Obe generacije pronalaze svoje strategije preživljavanja. Strategije su različite, ali jednako pogrešne. Kao i Beograd.

Isti grad, ali ni nalik na sebe, od pre. Jednak samo po tome što i dalje jede svoju decu i sve njihove revolucije u pokušaju.

„Ovo je predstava o gradu koji jede svoju decu. Nemojte da vas prevari što urlamo od smeha. Svakako urlamo. Decenijama zovemo upomoć. Mi, naša deca, naše mame i tate“, kaže autorka Jelena Bogavac i dodaje: „Ovo je muška priča o herojstvu. O pogrešnoj inicijaciji. O propalim pokušajima da se poleti. O antiherojima. Herojima ulice. Palim anđelima ovog grada. Predstava o tome kako su se uzneli pacov, zmija i narkoman. Ili o tome kako su se zakucali u asfalt prilikom poletanja. Ili kako su se okliznuli o svežu farbu. O tome koliko je klizavo u Beogradu“.

Predstava je delimično finansirana novcem prikupljenim kroz kampanju Reflektor teatra „Više od publike“.

„Sa glumcima s kojim sarađuje veoma dugo, Jelena Bogavac je izrežirala neobičnu scensku studiju sudara generacije X sa generacijom Z. U svojim idejnim i političkim implikacijama, ova predstava nastaje na najboljoj tradiciji društvenog angažmana Reflektor teatra: od bavljenja aktuelnim temama, do rada sa mladima i mladim profesionalcima. Ipak, svojom složenom, literarnom estetikom, ova predstava otvara novo poglavlje rada naše trupe: naš jubilej i prvu dvocifrenu sezonu – deset godina zajedničkog rada“, navodi se u saopštenju Reflektor Teatra.

Vidimo se na premijeri!

Zoomer
Zoomerhttp://www.zoomer.rs
ZOOMER. Priča nove generacije.

Komentari

Leave a reply

Molimo Vas, unesite komentar
Please enter your name here

Preporučujemo

Instagram

Jachim zoomira nedelju

Preporučujemo

Najnovije

GLEDAJ

Još